Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Castelló elabora un qüestionari per a conèixer l'interés del sector agrícola per a la venda directa en els mercats no sedentaris

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha elaborat un qüestionari per a conèixer les necessitats i l'interès dels i les agricultores en la venda directa en els mercats ambulants de la ciutat. La nova reforma de l'ordenança reguladora de mercats no sedentaris que promouen les Regidories d'Innovació Comercial i Transició Ecològica preveu espais en els mercats per a la venda directa per a fomentar la producció de proximitat.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica tenim l'objectiu en aquesta legislatura de desenvolupar un pla de reactivació agrària que recupere camps ara abandonats i propicie un relleu generacional amb formes de producció agroecològica i canals curts de comercialització. Una de les vies per a reforçar la producció de proximitat passa per possibilitar la venda directa en els mercats no sedentaris de la ciutat. Per això treballem al costat de la Regidoria d'Innovació Comercial per a reservar espais per a venda directa en la nova ordenació de l'Ajuntament de mercats no sedentaris”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L'edil municipal afirma que en aquest sentit han preparat una enquesta que ha sigut remesa als integrants del Consell Agrari i de Sostenibilitat perquè la facen arribar als i les productores agrícoles “a fi de sondejar el seu interès a vendre la seua producció directament al consumidor en aquests mercats amb la finalitat de preveure des de la Regidoria quin seria l'espai necessari”.