Pasar al contenido principal

L’Ajuntament d’Algemesí traurà ajudes per a combatre la negreta del caqui

L’Ajuntament d’Algemesí ha tret una línia d’ajudes municipals per a combatre la negreta també en el cultiu del caqui. Des de la regidoria d’Agricultura s’han recollit les diverses sensibilitats mostrades des del món del camp en el sentit d’actuar contra una plaga que, no sols afecta al cítric, sinó també al caqui, un cultiu que ha guanyat en importància a Algemesí.

En els últims anys s'ha observat una proliferació d'aquesta plaga en el cultiu del caqui, la qual cosa pot provocar greus problemes, tant per al desenvolupament de fruits i fulles, com per a la qualitat final del fruit.

“Estem treballant per a millorar el camp algemesinenc i prompte traurem una línia de subvencions municipals per a combatre la negrilla en el caqui dins de les normes fitosanitàries marcades per l’administració”, ha declarat el regidor d’Agricultura, Marcos Giner.

És una subvenció que complementa amb 9€ per fanecada el tractament contra la negrilla i que, per primera vegada, s'aplicarà també al caqui. Per a més informació, poden dirigir-se a Copal, a l'empresa local Joaquín Machí o al Consell Local Agrari.