Pasar al contenido principal

La UV crearà una càtedra de cultura científica sobre emergència climàtica

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat de València (UV) per a crear una càtedra de cultura científica sobre emergència climàtica.

L'objectiu de l'acord de col·laboració, al qual la Conselleria destina una ajuda de 45.000 euros, és el de crear una càtedra amb l'objectiu d'abordar els problemes socioambientales ocasionats pel canvi climàtic.

En aquest sentit, es desenvoluparan activitats formatives, culturals, d'extensió universitària i d'investigació sobre aquesta matèria amb l'objectiu d'afavorir la reflexió entorn de problemàtiques socioambientales, així com a la promoció d'accions encaminades a abordar els reptes relacionats amb l'emergència climàtica.

També busca promoure el treball competencial, que permet a les persones combinar habilitats, estratègies i capacitats dirigides a donar resposta als desafiaments que planteja el canvi climàtic, afavorir l'alfabetització científica en aquesta matèria i treballar el potencial dels espais verds com a entorns de salut, benestar i aprenentatge.

Així mateix, posa l'accent en el fet que és una oportunitat única per a transformar la societat cap a un model més resilient i sostenible, ambiental i socialment més just.

L'acord assenyala, a més, que el Jardí Botànic de la Universitat de València servirà com a recurs excepcional en el marc de les diferents activitats que es realitzaran per part d'aquesta càtedra.