Pasar al contenido principal

La poma de perelló es presenta a València amb un esdeveniment culinari

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la marca Molt de Gust, recolza la promoció de la poma de perelló de la Marina Alta i Baixa i del Comtat en un esdeveniment culinari a València.

La poma de perelló és una poma d'una varietat autòctona cultivada a la muntanya d'Alacant, concretament en els municipis d'Agres, Alfarara, Benifallim, Tàrbena, Vall d'Alcalà, Castell de Castells i, sobretot, a La Vall d'Ebo.

Compta amb una producció pròxima als 100.000 quilos, circumscrita a la Marina Alta, La Marina Baixa i El Comtat, i es tracta d'una fruita que madura a l'hivern i comença a recol·lectar-se a mitjan octubre.

La seua principal singularitat radica en el fet que no madura en l'arbre, sinó que es recull quan està verd, i adquireix el seu color característic protegida per teles o mantes. Després del procés del ‘acanellat’, la poma perelló es converteix en una fruita de color marró i gran duració, ja que aguanta diversos mesos dins de la nevera. Com quasi totes les pomes, es pot consumir en fresc com a fruita de taula, rostida en barbacoa o al forn o en elaboracions en forma de coques o bunyols.

Per a descobrir algunes de les seues possibilitats, el dissabte 26 de novembre, a partir de les 12.00 hores en La Marina de València, el xef Evarist Miralles, cuiner del restaurant Nou Cavall Verd de Vall de Laguar, realitzarà un showcooking on explicarà diferents elaboracions amb poma de perelló i comentarà les seues aplicacions en la gastronomia de proximitat i temporada.

Durant l'esdeveniment també es podran realitzar degustacions d'aquesta fruita, que seran oferides directament pels productors, i adquirir productes autòctons i pastisseria artesana de La Vall d'Ebo amb aquesta fruita d'hivern com a protagonista.