Pasar al contenido principal

La Guàrdia Civil investiga a quatre persones per furtar més de 6.000 quilos de taronges en Benavites

La Guàrdia Civil investiga a quatre persones d'edats compreses entre els 23 i 35 anys i nacionalitats espanyola i paquistanesa que treballaven en la mateixa empresa per un delicte de furt continuat de taronges en Benavites. Es tracta de l'operació “Padose” realitzada per l'Equip Roca de Sagunt i les diligències instruïdes han sigut entregades ja als Jutjats de Primera Instància de Sagunt.

Després de l'avís del propietari d'una explotació que s'estava cometent una sostracció en la localitat de Benavites (Camp de Morvedre), els Agents de l'Equip ROCA de Sagunt es personen en l'explotació agrícola observant una colla de treballadors al costat del camió de l'empresa. Es va procedir a identificar als treballadors i inspeccionar la fruita allí recol·lectada, resultant que dita colla havia recol·lectat la taronja de les explotacions que l'empresa havia comprat de varietat Navel, alhora que sostreien també les taronges del camp confrontant de varietat Barnfield, ocultant les taronges sostretes mesclant-les amb les seues, sent de dues varietats molt diferents, però denotant-se la seua presència pel color verdós de la fruita immadura de l'última varietat.

El denunciant indica que li han furtat al voltant de 300 calaixos de taronges amb uns 6.000 quilograms i un valor de més de 2.500 euros. En intentar identificar al personal de la colla s'observa que la majoria no posseeixen documentació identificativa, sent de diferents nacionalitats (quatre senegalesos, un nigerià i dos pakistanesos). Solament un d'ells parla el castellà, tots estan contractats per una empresa de treball temporal, però desconeixen el nom. En ser-li tot això indicat a l'única persona dels mateixos que entén el castellà, aquesta persona assente, indicant que ells no tenen culpa de res, que són només treballadors i que no volen tindre problemes.

Després de realitzar les gestions oportunes a fi d'esclarir els fets així com esbrinar la situació dels treballadors s'investiga a quatre persones, per un delicte de furt, realitzant denúncia i informant la Inspecció de Treball i Seguretat Social, per si incorregueren també en alguna infracció en relació al contracte laboral dels treballadors.