Pasar al contenido principal

La Guàrdia Civil investiga a cinc persones per contractar de forma irregular collidors de cítrics en la Ribera Alta

La Guàrdia Civil de València investiga a quatre homes i una dona, de nacionalitats espanyola, paquistanesa, ucraïnesa i armènia, per un suposat delicte contra el dret dels treballadors per contractar de forma irregular a temporers per a la recollida de cítrics en la comarca de la Ribera Alta. Les diligències instruïdes ja estan en mans dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Picassent.

L'actuació forma part del Pla nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes, així com evitar l’explotació d’immigrants irregulars en el camp.

El modus operandi emprat pels investigats era suplantar la identitat de fins a quinze persones, que sí tenien contracte en vigor, per les persones irregulars que van ser identificades treballant, fent valdre un comunicat de treball on figurava la presència de persones que no estaven.

Els fets es van desenvolupar després d'una sèrie d’inspeccions de la Guàrdia Civil de Picassent per a evitar l’explotació de treballadors agrícoles i controlar les suplantacions d’identitat que perjudiquen de manera directa als llauradors, situacions que es produeixe en la temporada de recol·lecció dels citrícs. Durant una inspecció d’una quadrilla de 22 treballadors, es van detectar 15 en situació irregular, de nacionalitats paquistanesa i índia.