Pasar al contenido principal

La Fira de la Taronja de Castelló repartirà el 12 de desembre papers de seda estampats amb innovadors dissenys

La Fira de la Taronja de Castelló repartirà el 12 de desembre els seus productes amb embolcalls dels tradicionals papers de seda estampats amb innovadors i futuristes dissenys realitzats per 15 estudis de la província. La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló col·labora en la iniciativa Castelló 2050: Utopies urbanes amb filtre taronja organitzada per la Exprimidora pel seu desé aniversari i que mostra aquests dissenys també en una exposició en l’Espai Cultural les Aules. 

L’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló projecta el que ha sigut el primer esdeveniment per a commemorar la seua primera dècada de trajectòria en la Fira de la Taronja de la capital de la Plana. El diumenge, 12 de desembre, aquest mercat sense intermediaris s'omplirà de les reproduccions dels dissenys futuristes que integren la citada mostra, convertint-la en una exposició itinerant. Fins a 300.000 unitats dels papers de seda que embolicaven tradicionalment les taronges, estampats ara amb els innovadors dissenys de 15 estudis de la província, recobraran la seua funció original per a cobrir de nou els cítrics i arribar a centenars de llars de la ciutat. 

Sota el nom Suc creatiu, aquesta activitat recolzada per la Regidoria de Transició Ecològica pretén acostar a la societat la inquietud de les i els professionals del disseny pel futur d'un dels pilars de l'economia local.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, aplaudeix l'objectiu de Suc creatiu i destaca l'aposta de la Exprimidora “per extrapolar i vincular la mirada de transformació artística amb la Fira de la Taronja i la citricultura local”. Al seu judici, “aquesta aliança entre el disseny i el nostre sector primari és molt eloqüent per a mostrar el suport cap a l'agricultura i sens dubte els embolcalls de seda per als cítrics afegiran un valor afegit al nostre producte de temporada”. 

“És una iniciativa amb la qual busquem projectar optimisme tant cap al futur de l'agricultura com del desenvolupament de la Comunitat Valenciana”, sosté per part seua, Cris Cavaller, presidenta de la Exprimidora. 

Entre les escenes que recreen els papers de seda i que podran emportar-se a casa els qui compren en la Fira de la Taronja el diumenge 12 de desembre, figuren des de les exportacions de taronja que viatgen a Mart en coet als reclams publicitaris sobre les teràpies citrícoles en ‘Oramping’, un exclusiu allotjament nòmada que proporciona una experiència excepcional entre tarongers protegits i seleccionats de la província, flor del taronger i sol. 

També hi ha dissenys protagonitzats per taronges amb comandos des dels quals pots activar la teua dosi de felicitat, calma, força o motivació; uns altres que fan l'ullet a la clonació de taronges, convertides dins de tres dècades en una de les grans tecnologies per a resoldre l'accés a aliments de qualitat a nivell planetari; i els que planegen sobre un Castelló més natural, amb cultius ‘taronges’ sense petjada de carboni, amb cítrics convertits en combustible natural i agricultors valorats i guanyant-se el pa amb el seu treball. 

.