Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló impulsa les energies renovables amb la instal·lació de 216 plaques fotovoltaiques en la Piscina Provincial

La Diputació Provincial de Castelló impulsa les energies renovables amb la instal·lació de 216 plaques fotovoltaiques en la Piscina Provincial. 

Esta inversió suposa un gran avanç en l'eficiència energètica, repercutint de forma molt positiva en dos sentits. D'una banda, l'estalvi econòmic, ja que reduirà al voltant d'un 45% la factura econòmica, gràcies als panells fotovoltaics, així com al canvi de contracte de la central de compres de la Diputació, en passar de preus fixos a preus indexats. I, d'altra banda, l'estalvi energètic que comporta, ja que les 216 plaques solars que s'han instal·lat milloraran l'eficiència energètica procedent amb una producció de 97,2 Kwp. 

Esta actuació s'emmarca en les accions impulsades dins del pla de transició energètica encaminades a fer de Castelló una província més eficient, més sostenible i amb millors recursos. 

“Des de la Diputació de Castelló estem plenament compromesos amb l'estalvi i l'ús responsable de l'energia i, per això, apostem per l'autoconsum d'energia elèctrica en les nostres instal·lacions per a reduir la nostra petjada de carboni”, ha assenyalat el diputat d'Enginyeria Interna, José María Andrés.

En este sentit, el diputat provincial ha assegurat que “per a la ciutat de Castelló suposarà una reducció important mediambiental i, per a la Diputació, un important estalvi en els comptes de la hisenda provincial”. Així mateix, José María Andrés ha afegit que “esta actuació ens permetrà reduir la dependència energètica, així com el consum energètic”.

Amb la instal·lació de 216 plaques fotovoltaiques de 450Wp en la coberta de l'edifici principal, la Piscina Provincial estalviarà un 20% d'energia i “millorarà l'eficiència energètica, així com la disminució de les emissions associades a la instal·lació”, ha expressat José María Andrés. 

“A través d'esta potència solar, mantindrem l'edifici provincial en unes condicions tèrmiques i energètiques adequades, amb un model molt més respectuós amb el medi ambient i sostenible a llarg termini”, ha destacat el diputat, qui ha posat l'accent que l'objectiu de la Diputació de Castelló és “instal·lar energies renovables d'autoconsum en totes les cobertes dels edificis municipals dels 135 municipis de la província”.

Pla Resol

La Diputació de Castelló ja ha adjudicat les obres per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en 34 municipis de menys de 1.000 habitants inclosos en el Pla Diputació Resol. Es tracta d'un pas “molt important” que portarà els seus fruits als municipis més xicotets de la província de Castelló. “Una vegada més, este equip de Govern està al costat dels pobles que més el necessiten, els més xicotets, amb fets i accions reals”, ha enaltit José María Andrés. 

I és que, tal com ha manifestat el diputat d'Enginyeria Interna, “gràcies a este pla provincial per a la transició energètica reduirem la factura de la llum dels ajuntaments i estos podran destinar els diners que estalvien per a altres partides que repercutisquen més directament en els ciutadans”.

Les instal·lacions es duran a terme en espais municipals com, per exemple, els consistoris, col·legis, locals socioculturals, piscines i instal·lacions esportives municipals o cases de la Cultura, i afavoriran “un canvi cap a un model de consum energètic sostenible”, ha indicat el diputat. 

Cal ressaltar que este pla de transició energètica és un dels tres eixos d'actuació de Diputació Resol. Una altra part crucial del programa és la contractació centralitzada del subministrament elèctric, i, finalment, el tercer gran eix fa referència al servei de gestió d'enllumenat públic municipal. Este servei integra tecnologia de telegestió Smartvillages i permet una gestió eficient d'enllumenat públic.