Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló impulsa el paper dels educadors ambientals per a promoure a la província el canvi d'una economia d'usar i tirar pel reciclatge

La Diputació de Castelló ha donat per concloses les jornades d'educació ambiental per a abordar la situació actual de la gestió de residus en els municipis de menys de 5.000 habitants de la província i a la ciutat de Castelló. 

En un acte al qual van assistir el president de la Diputació, José Martí; el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i la consellera d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, es va deixar patent per part de José Martí “la defensa de l'educació com una eina per a incentivar el compromís de la ciutadania amb el desenvolupament sostenible del seu entorn”.

En aquest sentit, el diputat responsable de l'àrea, Ignasi Garcia, ha manifestat la necessitat de l'educació "per a aconseguir el canvi d'una economia d'usar i tirar, a una altra circular, on els productes que consumim es recuperen, reciclen i tinguen mil vides. Això passa sí o sí per un canvi del nostre estil de vida”. "Aquesta ha sigut la legislatura on hem passat i hem ficat equips d'educació ambiental sobre el terreny, tant la Diputació com l'Ajuntament de Castelló", ha destacat.

Per això, es va realitzar una jornada de treball en conjunt, "on a més de plantejar-nos què hem fet i què són els reptes de futur, també vam tindre una possibilitat de treballar amb una col·laboració públic-privada, d'una empresa interessada i necessitada de fer eixe pas cap a l'economia circular i de fer una prova pilot que ajude que el 100% del producte que es fique en el mercat s'acabe recuperant i reciclant”.

Segons ha manifestat Garcia, “l'objectiu és aconseguir que 500.000 persones canvien la seua manera de gestionar els residus, seguint també amb allò que ens marca la Unió Europea, i és que l'any 2035, només el 10% dels residus que genera la ciutadania acabe en un abocador”.

En la jornada de clausura va participar també el director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Joan Piquer, qui va expressar la satisfacció de la Generalitat "pel treball que estan realitzant els educadors ambientals a la província de Castelló”.

"Ja estem notant una millora important en les dades, que en algunes àrees de gestió és més del 40% de les separacions dels envasos, paper i cartó, la qual cosa evidència que es tracta d'una política encertada i un clar confort del nostre Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana", va concloure Piquer.