Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló i el CSIC acorden oferir dues beques en l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal per a aprofundir en la investigació aqüícola

La Diputació de Castelló, a través de l'àrea de Medi natural encapçalada per la diputada María Jiménez, ha subscrit un conveni directe amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), dotat amb un total de 10.000 euros i destinat a la realització de dues beques d'introducció a l'aqüicultura (JAE-Intro-ICU) per a dos estudiants durant sis mesos en l'Institut d'Aqüicultura Torre la Sal (IATS-CSIC).

Així ho ha confirmat la diputada María Jiménez, qui assegura que aquest conveni, que ha incrementat el seu pressupost respecte a l'exercici anterior, ‘’introdueix a joves estudiants en el món de la investigació a més de donar suport a la labor d'investigació en un centre pioner i amb major trajectòria en investigació en aqüicultura d'Espanya’’. Sobre aquest tema, ha afirmat que l'actual equip de govern de la Diputació ‘’està treballant en la difusió de campanyes i projectes que donen a conéixer la importància d'aquest centre de referència científica amb seu a Cabanes’’.

Sobre aquest tema, la responsable de Medi Natural ha explicat que mitjançant aquest acord entre totes dues institucions, la corporació provincial promocionarà la ciència mitjançant el finançament de les despeses de contractació de totes dues beques. La quantitat destinada en aquest exercici és superior a la de l'any 2021, on es va adjudicar un total de 6.400 euros entre les dues personades becades.

La diputada ha recordat que a més d'aquest conveni, ‘’es preveu realitzar un altre acord per a l'adquisició d'equipament cientificotècnics que servirà per a impulsar la ciència a les nostres comarques’’.

La relació de la institució provincial amb el IATS-CSIC es remunta a 1972, fa ara 50 anys, quan la Diputació va fer possible el trasllat de l'Institut d'Aqüicultura des del Grau al Prat de Cabanes-Torreblanca amb el finançament de l'edifici que encara hui, després de la seua ampliació i remodelació, acull els laboratoris. Actualment, en el centre de Torre la Sal treballen 13 investigadors en plantilla de reconeguda trajectòria en pro de l'aqüicultura sostenible, vetlant per la protecció del medi ambient i la biodiversitat.