Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló finalitzarà al juliol les obres de reparació de les carreteres danyades per Filomena, amb un pressupost de 5,2 milions d'euros cofinançat amb el Govern d'Espanya

La Diputació de Castelló ja està fent els treballs previs a la pavimentació de les carreteres que van resultar greument danyades per la borrasca Filomena, amb l'objectiu d'iniciar les obres abans de l'estiu i finalitzar-les el mes de juliol.

Són actuacions per a la reparació del ferm i millora dels nivells de seguretat viària, que comporten una inversió conjunta i al 50% de la pròpia Diputació Provincial i el Govern d'Espanya de 5.262.000 euros, a realitzar en la CV-200 (de Sogorb a Aín per Castellnou i Almedíjar), la CV-154 (de la Torre d’en Domènec a Albocàsser per la Serratella), la CV-110 (de la CV-105 a Herbers) i la CV-105 (de la Sènia a Torremiró per Castell de Cabres). Es tracta d'un cofinançament amb el Govern d'Espanya que arriba després que amb la borrasca Gloria s'aconseguís per primera vegada una subvenció estatal d'una mica més de 300.000 euros del Govern d'Espanya per a carreteres que són de titularitat de la Diputació de Castelló.

Els treballs previs consisteixen en el desbrossament i neteja de cunetes i la suavització de corbes que es realitzen abans d'escometre el reasfaltat de tot el traçat.

Les obres en les carreteres que van resultar afectades per Filomena representen la partida més elevada de l'àrea de Carreteres per a 2023, el muntant global de les quals és de 13,2 milions. Igualment s'ha procedit a assenyalar els marges que ocuparan les obres de les carreteres CV-100, CV-105, CV-169, CV-203 i CV-213, en les quals s'actuarà ampliant l'amplària del ferm i suavitzant corbes per a millorar la seguretat viària. 

En la CV-100 que uneix Sant Rafel del Riu amb Rosell s'actuarà en una zona pròxima a aquesta última localitat; en la CV-105 que uneix La Sénia amb Torremiró es faran obres a l'entorn del pantà d'Ulldecona en l'accés a la Pobla de Benifassà; en la CV-169 en l'accés a Benafigos, en la CV-203 en un tram entre Torralba i Ayódar i en un altre de Caudiel cap a Higueras, així com en la CV-213 en l'accés a Gaibiel.

Algunes d'aquestes accions compten ja amb permisos ambientals i de propietat i per a les restants s'està realitzant la pertinent tramitació d'aquests.

D'altra banda, en breu començaran les obres sobre un tram de 1,6 quilòmetres de la CV-138 que uneix Càlig i Vinaròs, en la part més pròxima a la primera localitat. En aquests moments l'amplària és d'al voltant de 5,5 metres i s'ampliarà fins a 7 metres. D'aquesta manera, s'incrementaran els nivells de seguretat viària i la conducció resultarà més còmoda, ja que en l'actualitat el pas de vehicles pesants resulta complicat.

Es tracta d'unes obres que tiraran a caminar després de la recent finalització de la substitució dels petrils de seguretat del pont d'entrada a Càlig d'aquesta mateixa via. Uneixin actuació de millora de la seguretat viària sobre un tram d'al voltant de 150 metres que ha estat necessari escometre perquè amb el pas del temps els petriles anterios s'havien ressentit. Els nous s'adapten a la normativa actualment vigent.