Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló destina 120.000 euros a la realització d’actuacions en vedats de caça que milloren la fauna i l'ecosistema

La Diputació de Castelló ha aprovat les bases i la convocatòria d'una línia d'ajudes dotada amb 120.000 euros i destinada a titulars de vedats esportius de caça registrats a la província per a la realització d'inversions en benefici de la fauna i l'ecosistema, així com per a executar accions de control i tractament de la sarna sarcóptica entre la cabanya de cabra hispànica.

El diputat provincial de l'àrea de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha afirmat que l'objectiu d'aquestes subvencions és ‘’realitzar inversions que redunden en el benefici i equilibri de la fauna i ecosistemes de la província sobre la base de quatre grans blocs de gestió del medi ambient, com són els hàbitats, els recursos hídrics, alimentosos i/o de refugi i complir amb el que s'estableix pels gestors cinegètics’’. 

D'aquesta manera, respecte al bloc hídric, seran subvencionables actuacions d'adequació i millora de punts naturals d'aigua per a la fauna silvestre, com la correcció micro-hidrològica, la instal·lació de llits impermeables o la retirada de sediments aportats pels escolaments.

Quant als punts d'alimentació, se subvencionarà l'adquisició, la instal·lació de punts artificials d'alimentació, sembres i menjadores i punts de sal. Per part de la senyalització, la reposició i el manteniment d'aquesta, així com l'adquisició de senyals per a batudes i ganxos seran subvencionables. Finalment, se sufragarà la mà d'obra destinada al control i tractament de la sarna sarcóptica entre la cabanya de cabra hispànica als vedats esportius de caça de municipis afectats.

Pérez ha recordat que en l'exercici de 2020 l'actual equip de govern va destinar un total de 95.000 euros a un total de 75 vedats de caça de la província per a ‘’aconseguir una millor gestió del medi ambient seguint aquests punts anteriorment explicats’’.