Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló destina 120.000 euros al desenvolupament d'activitats en vedats de caça que milloren les zones naturals de la província

La Diputació Provincial de Castelló destinarà este exercici 120.000 euros al desenvolupament d'activitats en vedats de caça que milloren les zones naturals de la província.

La Junta de Govern ha aprovat les bases i la convocatòria d'esta línia d'ajudes dotades de 120.000 euros destinades a titulars de vedats esportius de caça registrats a la província de Castelló per a “la realització d'inversions en benefici de la fauna i els ecosistemes”.

Així ho ha manifestat el diputat de Caça, Iván Sánchez, qui ha explicat que “les subvencions s'assignaran sobre la base de quatre grans blocs de gestió del medi ambient: recursos hídrics, recursos alimentosos, recursos de refugi i repoblació i senyalització”.

“L'objectiu és que el camp estiga en les millors condicions possibles i que la caça es realitze de manera sostenible. L'activitat cinegètica és estratègica per a la província, d'ací el nostre suport a esta”, ha assenyalat Sánchez. D'esta manera, el diputat ha ressaltat que “la quantia de la subvenció no podrà superar el 80% de les despeses subvencionables de l'activitat”, per la qual cosa ha continuat dient que “la subvenció màxima per beneficiari serà de 2.4000 euros per club esportiu que gestione vedats esportius de caça, independentment de les activitats que se sol·liciten”.

Iván Sánchez, ha destacat el compromís de l'equip de govern de la Diputació de Castelló que presidix Marta Barrachina en una activitat que “no sols afavorix a la neteja i conservació de les zones naturals on es practica, sinó que a més és un revulsiu econòmic per al món rural”

En este sentit, el diputat de Caça ha indicat que “cada vegada que es posa en qüestió o es discutix sobre la importància que té esta activitat és necessari recordar que forma part del motor econòmic de molts municipis de l'interior de la nostra província”.

“En una província com la nostra, amb milers de quilòmetres de paratges naturals que emboliquen el nostre territori, és evident que l'activitat cinegètica representa una oportunitat per als nostres pobles a nivell econòmic i turístic, i, per tant, per a la generació d'ocupació, i des de la institució provincial sempre donarem suport a activitats que porten beneficis als nostres veïns”, ha destacat el diputat responsable de l'àrea de Caça.

Pel que, fruit d'este compromís, “hem cregut convenient augmentar les ajudes, que han passat de 100.00 euros en 2023 a 120.000 en 2024, perquè cada vegada hi ha més castellonencs que veuen la caça com a esport i una activitat necessària i la Diputació ha d'estar al seu costat, apostant per la cura del nostre patrimoni natural”.

Finalment, Iván Sánchez ha incidit en la necessitat de potenciar la caça “perquè és clau per a la conversa del territori i el medi ambient. L'activitat cinegètica actua com una ajuda per a la conservació de la naturalesa”, ha rematat.

Cal ressaltar que els interessats a concórrer a les ajudes ja poden presentar les seues sol·licituds dins del termini de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.