Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló aprova un conveni de 80.000 euros amb Fepac per a impulsar accions de divulgació i gestió de la PAC

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha ratificat l'aprovació d'un conveni amb la Federación Provincial de Agricultores de Castelló (Fepac-Asaja) per al desenvolupament del projecte “Aplicacions de la Política Agrària Comuna (PAC) 2015-2020”. El conveni, aprovat el passat 8 d'octubre, es refereix a l'exercici 2019 i té una quantia total de 80.000 euros.

El president de la Diputació, José Martí, destaca la necessitat que la institució provincial continue apostant per actuacions que beneficien als sectors ramaders, agrícoles i forestals de les comarques castellonenques, destacant la seua importància com a motor econòmic en molts dels municipis de l'interior i el seu potencial com a fórmula per a impulsar, de la mà d'altres eines, per un concepte de ruralitat renovat i més potent.

La subvenció objecte del present conveni es dirigeix fonamentalment al finançament d'activitats de formació, informació, promoció dels productes agraris i defensa dels interessos generals de les persones professionals del sector agrícola, ramader i forestal.

En aquest sentit, les accions que havien de desenvolupar-se al llarg d'aquest 2019, que són les que motiven el conveni, són informar el major nombre possible de llauradors i ramaders en els nous requisits de les ajudes de la Política Agrària Comuna; difondre la PAC i acostar-la als professionals de la província; consolidar un grup de gestors degudament formats en la capacitat d'assessorar i gestionar de la millor manera possible als llauradors de la província.

Així mateix, s'incideix en actuacions com tramitar les ajudes del primer pilar i segon pilar; consolidar les relacions institucionals aconseguides a nivell europeu i nacional; canalitzar noves propostes de gestió i tramitació; evitar la fugida de fons d'ajudes cap a altres regions; cobrir la demanda de sol·licitants davant el minvament d'atenció per la deterioració d'efectius a les quals estan sotmeses Oficines Comarcals de la Conselleria d'Agricultura (Ocapas) i captar noves demandes i escenaris.

Amb tot això, les activitats concretes per part de Fepac durant aquest any s'han centrat en la divulgació i en les visites institucionals. Dins del primer apartat, s'han realitzat xarrades informatives en diversos àmbits: canvis del pagament bàsic (com queda la PAC); canvi en la normativa en l'aplicació de purins; cessió i lloguers de drets de cara al nou període; noves incorporacions de joves llauradors; millora d'explotacions; assessorament als ajuntaments que ho requereixin en matèria de política agrària comuna; participació i col·laboració en jornades, fòrums i congressos; publicació de la revista divulgativa o desenvolupament i manteniment de la pàgina web: www.asajacastellon.com.

La Federación Provincial de Agricultores y Ganaderos de Castelló és una entitat que es caracteritza per la singularitat de ser una organització professional agrària sense finalitats lucratives constituïda per a la representació, gestió, defensa i foment dels interessos professionals del sector agrari en general. Els seus objectius és la defensa de les explotacions familiars, empreses agràries, la millora de condicions d'accés dels joves a l'exercici de l'activitat a través de la capacitació i formació i la defensa del sector agropecuari de la província. Fepac està implantada únicament a les comarques de Castelló, on posa l'accent en la divulgació i gestió personalitzada de la Política Agrària Comuna adaptant-la a les característiques i singularitats de l'agricultura i ramaderia de la província de Castelló.