Pasar al contenido principal

Investiguen a una dona pel robatori de més de 3 tones d'alvocats en el Camp de Morvedre

La Guàrdia Civil investiga a una dona de 50 anys per la sostracció de més de 3.000 quilos d'alvocats a la comarca  del Camp de Morvedre després d'observar el constant furt de la varietat Lamb Hass en una explotació agrícola situada a Quart de les Valls a principis de desembre. Quan la van localitzar van veure que venia el quilo a 1,5 euros quan el seu preu normal és molt superior. Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància de Sagunt.

La persona autora de les sostraccions en camps d’alvocats recollia bosses durant diversos dies, de diferents camps, i quan tenia la quantitat suficient els portava al mercat majorista de Mercovasa situat a El Puig

L'Equip Roca de Sagunt, després de les investigacions, va procedir a realitzar inspeccions de fruiteries i mercats ambulants de les localitats limítrofes, així com en mercats majoristes de fruites i verdures que proveeixen a detallistes de l’entorn i a distribuïdors de fruites i verdures.

Durant les inspeccions els agents van observar que els alvocats d’un lloc podien tindre una procedència il·lícita pel que van realitzar les gestions necessàries per a determinar la seua procedència.

Fetes les diferents investigacions per part de l’Equip Roca de Sagunt, s’observa la venda per aquesta persona de la quantitat de 3.042 kg d’alvocats, havent-se obtingut uns beneficis de 4.433 euros.

Una vegada que es va dir a l’autora perquè justificara l’origen dels mateix, es va personar al costat d’un llaurador que suposadament li havia donat la collita de diversos arbres d’alvocats, aquest llaurador va informar que els arbres d’alvocats de la seua propietat eren Hass. Després d’ensenyar-li els alvocats aprehesos i indicar la quantitat d’alvocats venuts, aquest mateix productor va manifestar que no podien ser del seu hort pel fet que els seus eren hass i els aprehesos eren lamb hass.

Fins al moment s’ha procedit a l’esclariment de les huit sostraccions ocorregudes en aquesta temporada d’aquesta fruita, comeses en les localitats de les Valls (Faura, Benifairó, Benavites, Quart de les Valls i Quartell) a causa del desconeixement dels autors en la recol·lecció d’aquesta fruita, en recollir-la en tots dos casos immadures, a la dificultat de venda per part d’aquesta fruita, i gràcies en gran manera per l’ajuda i col·laboració dels propietaris de les explotacions d’alvocats.