Pasar al contenido principal

Fins el 10 de maig es poden demanar les pràctiques per a emprenedors en entorns rurals

La Universitat de València (UV) ha publicat ja la convocatòria de la segona edició del programa ‘UVemprén Rural’, una iniciativa en la qual participa la Diputació de València per a promoure pràctiques en empreses i organismes col·laboradors d'este projecte.

UVemprén Rural té com a objectiu principal seleccionar, entre l'estudiantat de la UV, les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i que estiguen en sintonia amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible recollits en els ODS 2030.

Així, les persones amb un projecte o idea innovadora poden triar la seua plaça de pràctiques entre les entitats i empreses disponibles o, en cas de no trobar una pràctica d'acord amb el seu perfil acadèmic, podran buscar i seleccionar l'empresa o institució d'acolliment entre les quals complisquen el requisit de trobar-se en un municipi de menys de 3.000 habitants i proposar-les en la sol·licitud com a destí per a realitzar les pràctiques.

En este sentit, el programa compta amb la participació d'empreses, ajuntaments, mancomunitats i la pròpia Diputació de València, que oferixen acollir a estudiants per a realitzar les seues pràctiques en municipis amb el risc de despoblació.

Per a participar en UVemprén Rural, les persones aspirants han d'estar matriculades en alguna titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València i complir amb els requisits específics de la seua titulació per a realitzar pràctiques, així com no tindre relació contractual laboral o de prestació de serveis amb l'empresa o entitat en la qual es vaja a realitzar la pràctica i no estar empadronat en el municipi on es realitzaran les pràctiques.

El programa oferix ajudes de 1.000 euros al mes per a realitzar les pràctiques, amb una duració mínima d'un mes i màxima de tres mesos. A més, també finançarà un certificat en tècniques d'emprenedoria innovadora en entorns rurals. El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert fins al pròxim 10 de maig de 2021.

Esta segona edició del programa UVemprén Rural està convocada pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València i la Diputació, en col·laboració amb Divalterra, CEEI València, l'Aula Empresocial de la Universitat de València i l'Associació d'Emprenedors Rurals (AER) i ADEIT.