Pasar al contenido principal

Finalització dels tractaments contra la necrosi foliar del caqui

Després d'avaluar les dades dels seguiments de l'inòcul potencial de Plurivorosphaerella nawae (=Mycosphaerella nawae) i les condicions meteorològiques, es dona per finalitzat el període de risc d'infecció per a la present campanya.

Per a major precisió pot consultar-se el sistema automàtic per al seguiment de la disponibilitat d'inòcul de P. nawae en totes les estacions meteorològiques de la xarxa SIAR de la Comunitat Valenciana. Accedir al sistema:
http://gipcaqui.ivia.es/avisos-mycosphaerella

Seguint les recomanacions generals i específiques establides en la nota informativa del passat 24 de març de 2021, i en l'avís específic llançat el 6 d'abril, a partir del 17 de juny es recomana NO REALITZAR TRACTAMENTS FUNGICIDES contra el fong Plurivorosphaerella nawae en les plantacions de caquis.

Convé a més tindre en compte el següent:
1r Els productes fitosanitaris manquen d'autorització per a aplicacions tardanes.
2n Els tractaments fungicides a l'estiu s'han mostrat totalment ineficaços.
3r Tractaments posteriors podrien provocar problemes de residus en la fruita.

Hem de recordar que, excepte per a Bacillus subtilis (Cep QST 713) per al qual no s'exigeix Límit Màxim de Residus (LMR), els LMR es troben en el límit de detecció analítica (*) en el cas d’azoxistrobin, piraclostrobin i zoxamida, i és baix en el cas del difenoconazol i mancozeb.
Azoxistrobin: 0,01* mg/kg
Bacillus subtilis (Cepa QST 713) (no s'exigeix LMR )
Difenoconazol: 0,8 mg/kg
Mancozeb: 0,2 mg/kg
Piraclostrobin: 0,02* mg/kg
Zoxamida: 0,02 mg/kg

Encara que en les anteriors campanyes no es van detectar problemes de residus en la recol·lecció amb les estratègies recomanades, com les seqüències i condicions dels tractaments varien en cada campanya, es recomana, a més de no realitzar aplicacions a partir de mitjans de juny, realitzar anàlisi prèviament a la recol·lecció per a comprovar que es compleix la legislació vigent i evitar així problemes de residus.