Pasar al contenido principal

Els educadors i les educadores ambientals de les mancomunitats inicien la seua formació

Els educadors i les educadores ambientals, que ja estan recorrent les comarques valencianes, han iniciat una formació complementària de 21 hores al Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).

La benvinguda a les jornades ha estat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i la directora del CEACV, Anna Pons.

Amb una inversió total de més d’un milió d’euros, l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Valencià ha subvencionat la contractació dels educadors i les educadores ambientals a través de les mancomunitats, 26 a jornada completa i 12 a mitja jornada.

L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre l’ús eficient i responsable de l’energia i de l’aigua a les llars, les energies renovables, la mobilitat activa i compartida o l’alimentació de temporada i de proximitat, entre altres qüestions.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha explicat que “des del principi teníem clar que no volíem informar a la ciutadania exclusivament sobre els residus. És evident que la seua correcta gestió (reducció, reutilizació i reciclatge) és fonamental, però no podem lluitar contra el canvi climàtic només amb això”.

En este sentit, ha incidit en què “també és molt important la petjada de les nostres accions quotidianes: allò que comprem, la nostra dieta, l’origen de l’energia que consumim o com ens desplacem”, i ha afegit que “l’educació ambiental ha d’estar present per tot arreu i adreçar-se a totes les edats: una associació veïnal, un club esportiu, jubilats i pensionistes, una associació de comerciants...”.

Guia metodològica

Per útlim, les persones contractades disposaran d’una guia metodològica, redactada per les dues associacions valencianes de referència en educació ambiental, amb recursos i continguts educatius.