Pasar al contenido principal

Els CEDES de Diputació de Castelló oferixen formació en comercialització de productes agroalimentaris

L’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló posa en marxa la segona convocatòria del curs 'Formació per a l'emprenedoria jove en elaboració i comercialització de productes agroalimentaris', dirigit a les persones joves que viuen a les zones d’influència dels centres CEDES. Aquesta iniciativa està finançada en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu, ajudes EMP-POEJ, i té com a objectiu afrontar el repte demogràfic a les comarques de l’interior de  Castelló. Tal com ha indicat Pau Ferrando, diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, «la Diputació actua com a canalitzador d'ajudes europees per als municipis més xicotets, fomentant iniciatives que milloren l'ocupabilitat de la joventut per fixar-hi la població».

Les bases reguladores per a la selecció dels participants ja estan publicades en el BOP d'11 de juny i en la pàgina web de la Diputació de Castelló. El termini d’inscripció finalitzarà el pròxim divendres 26 de juny. Concretament, podran presentar-se joves entre 16 i 29 anys amb padró a municipis de menys de 5.000 habitants o de menys de 10.000 habitants que hagen perdut població en els últims deu anys i que estiguen inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i LABORA. Les persones seleccionades rebran una remuneració de 13,45 € per dia d'assistència als cursos.

Serà el pròxim mes de setembre quan s'iniciarà la formació en elaboració i comercialització de productes agroalimentaris de 200 hores juntament amb la formació específica en autoocupació i creació d'empreses de 100 hores. Aquest curs, que té un total de 300 hores de duració, es realitzarà en el centre CEDES de Vall d'Alba des del 4 de setembre fins al 30 de novembre en horari de 9:00 h-14:00 h.

Igualment, del 21 de setembre al 20 d'octubre, s'oferirà una nova edició en matèria de formació en autoocupació i creació d'empreses, amb 100 hores de duració, al CEDES de Sogorb, també en horari de 9:00 h-14:00 h. Les persones interessades a inscriure's en els nous plans d'acció formatius del servei de Promoció Econòmica de la Diputació poden contactar amb els diferents centres CEDES situats als municipis d’Albocàsser, Morella, Llucena, Sogorb i Vall d'Alba.