Pasar al contenido principal

El Perelló també suspén la seua Fira de la Tomaca

L'Ajuntament d'El Perelló ha pres la decisió de suspendre la IX edició de la Fira de la Tomaca prevista per al primer cap de setmana de juny. “La situació a la qual ens enfrontem fa inviable la celebració d'aquest esdeveniment en les condicions òptimes que tots desitjàvem”, ha assenyalat l'alcalde del Perelló, Juan Botella, després de la reunió mantinguda amb el president de la Cooperativa UNIPRO, Vicente Villegas, i el regidor de Comerç, José Ferrer.

Per a la primera autoritat municipal, ha sigut una decisió difícil i molt dolorosa de prendre, per la importància que té per a l'entitat local menor i l'impacte econòmic que representa, “però, considerant les mesures restrictives que ens impedeixen la celebració d'esdeveniments que suposen aglomeracions de persones, i vetlant pel més important, que és la salut i benestar de tota la ciutadania, ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió”. L'alcalde ha explicat també que els fons que l'entitat local destina a aquesta celebració “es reinvertiran en plans econòmics, en els quals ja estem treballant, per a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials que la crisi sanitària per Covid-19 està ocasionant”. Així mateix, des de l'Ajuntament s'està treballant en la possibilitat de realitzar el mes de juny, de manera coordinada amb la Cooperativa, accions per a promocionar la tomaca del Perelló.

La Cooperativa UNIPRO, per part seua, ha volgut també mostrar la seua solidaritat amb les persones que treballen diàriament enfrontant-se a un major risc de contagi, entregant caixes de tomaques a l'Hospital de la Ribera, Policia Local de Sueca i Guàrdia Civil, en agraïment a la seua dedicació en aquesta greu situació de crisi sanitària.

La subhasta del primer lot serà assumida per l'Ajuntament

D'altra banda, l'Ajuntament ha tractat també el tema de la Subhasta Solidària del primer lot amb les millors tomaques del Perelló, esdeveniment que dóna inici a la temporada de la tomaca en l'entitat local menor i que es realitza tots els anys per aquestes dates. En ser impossible la seua celebració, el Consistori ha decidisc quedar-se amb aquest primer lot, aportant la mateixa quantitat que es va recaptar l'any passat, 1.300 euros. La Cooperativa, per part seua, entregarà la recaptació a Càritas del Perelló. “Amb aquesta acció volem, a més de col·laborar amb una causa tan important com és ajudar a les famílies més desfavorides, contribuir també a millorar l'economia local, ja que eixa donació es transformarà en vals de compra per a ser utilitzats en els comerços d'alimentació d'El Perelló. Així mateix, el lot de 50 quilos de tomaques que s'aconsegueix amb la subhasta, serà entregat igualment a Càritas”, ha explicat Juan Botella.