Pasar al contenido principal

El nou Consorci Provincial d'Aigües de Castelló naix amb 24 municipis

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha convocat als alcaldes dels primers 24 municipis que formaran part del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló.

La cita serà este dijous 2 de maig i el Saló de Recepcions serà l'espai que aculla, a partir de les 18.00 hores, la firma dels protocols per a la dissolució del Consorci Concessionari d'Aigües Pla de l’Arc i del Consorci Concessionari d'Aigües (Xarxa de Proveïment de la Plana) i per a la creació del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló.

“La firma del protocol per part dels alcaldes s'unix al compromís ja adquirit per part d'esta Diputació i per la Generalitat per impulsar una entitat amb més cohesió, més solidaritat i més eficiència per a tots els municipis adherits”, ha expressat la presidenta Marta Barrachina.

Així, després de la firma dels protocols d'actuació per part del president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, per a este dijous estan convocats els màxims representants dels municipis de les Alqueries, Atzeneta, Benafigos, Benlloc, Betxí, Burriana, Cabanes, Xilxes, Culla, La Llosa, Moncofa, Nules, Onda,Pobla Tornesa, Torre d’En *Besora, la Torre d’En Domènec, Les Useres, Vall d'Alba, Vall d'Uixo, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea, Vilar de Canes, Vila-real i La Vilavella. Estos 24 municipis són els que formaran part, de manera inicial, del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló, entitat que tindrà personalitat jurídica pròpia, amb representació de les diferents administracions implicades en la gestió de l'aigua i consignacions pressupostàries que permetran l'elaboració de plans plurianuals d'inversió.

La firma del pròxim dijous marcarà la recta final de la part administrativa d'este procés de dissolució i de creació del consorci únic en el qual quedaran agrupades les dos entitats “i, a partir d’eixe moment, hi haurà un únic full de ruta per a garantir el subministrament hídric a la província i, amb això, assegurar el futur, el desenvolupament i el progrés del conjunt del nostre territori”, ha afegit la dirigent provincial.

El nou consorci naixerà amb els 24 municipis que firmaran el seu compromís este dijous però a posteriori podran adherir-se nous municipis de la província. “Des de la Diputació de Castelló anem a continuar conjuminant esforços per garantir una bona gestió de l'aigua i impulsarem quantes accions resulten necessàries per a avançar en la defensa d'este recurs vital”, ha conclòs Marta Barrachina.