Pasar al contenido principal

El Consell Agrari de València arreplega més de 300 tones de palla de l’arròs

El Consell Agrari de València ha conclòs la campanya d’enguany per a arreplegar palla de l’arròs al terme municipal de València amb un balanç final de 1.068 bales recollides, el que suposa unes 304 tones, un 17 % més que l’any passat.

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València i vicepresident del Consell, Alejandro Ramon, ha valorat la campanya com “un èxit tenint en compte també els beneficis que això comporta per al sector agrícola com per al ramader i la població en general en evitar grans quantitats de fum i l’emissió de diòxid de carboni a l’atmosfera”.

El Consell Agrari de València ha detallat la recollida de més d’un miler de bales de palla en les zones de Tancaeta, Cavalló, Angle, Devesa, Micó i Fontanares. “Estem molt satisfets perquè l’any passat ja vàrem evitar l’emissió de 209 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera amb esta campanya de recollida de palla de l’arròs i enguany n’hem incrementat un 17 per cent les tones arreplegades amb el que això suposa de benefici per a tota la ciutat”, ha reiterat el regidor, qui ha recordat “les molèsties que la crema genera per a la població, fonamentalment dels Pobles del Sud i també d’altres zones de València, per la gran quantitat de fum que això genera i que en el passat fins i tot han generat molèsties per a la circulació per carreteres com la CV-500 i, fins i tot, pot generar problemes respiratoris”, ha explicat Alejandro Ramon.

El regidor ha recordat també que la palla arreplegada, com en anys anteriors, es destinarà al sector ramader per a la seua reutilització.