Pasar al contenido principal

El barri de Patraix a València acollirà este diumenge un nou mercat de preus agraris justos amb productes d’hivern

La plaça de Patraix de València acollirà este diumenge, 29 de gener, de 10 a 14 hores, un nou mercat extraordinari de productes agraris a preus justos, que en esta ocasió estarà dedicat als productes d’hivern de l’Horta.

L’Ajuntament de València, el Consell de l’Horta i els impulsors del manifest sobre preus justos, convoquen la ciutadania a comprar productes de proximitat diumenge al barri de Patraix. El regidor d’Agricultura, Alejandro Ramon, ha explicat que “tornem a oferir als llauradors i llauradores un espai on puguen anar a vendre els seus productes de manera directa i sense intermediaris, i obtindre així preus justos per a les seues fruites i les seues verdures i, d’alguna manera, assegurar també la supervivència econòmica del sector i també la supervivència de l’Horta”.

Per al regidor, amb esta acció “seguim en la línia d’apropar els llauradors i llauradores al consumidor”. Segons Ramon, “açò s’unix a d’altres polítiques que portem fent en els últims mesos, com la instal·lació del pou de la Fonteta, la millora de les infraestructures de reg, sobretot en la zona sud, instal·lació de punts d’aigua, l’arreplega de la palla de l’arròs, les inversions en camins rurals que, al final, busquen totes el mateix objectiu, que és millorar tota la infraestructura agrària i fer més fàcil l’activitat dels llauradors”.

Per la seua banda, el gerent del Consell de l’Horta Miquel Jordà, considera que cal adherir-se a la campanya per uns preus justos perquè per “mantindre una horta viva i productiva cal que esta siga rendible i una de les maneres d'aconseguir-lo és que les persones que la treballen obtinguen un preu just pels seus productes i, amb l'organització d'estos mercats, reivindiquem la importància del manteniment de l'espai agrari de l'horta com a subministrador de productes alimentaris de proximitat”. Per a Jordà, “com reivindiquen les mateixes persones llauradores, els i les consumidores han de tindre molt clar que els aliments que mengem a diari no es fan en fàbriques, s’hi fan al camp amb l’esforç dels llauradors i llauradores de l’horta”.

Vicent Ferrer, secretari comarcal de la Unió Llauradora de l’Horta Nord, creu que “si assolim el consum de productes de temporada i de proximitat, aconseguirem que s’incrementen també els preus que reben els i les productores i, per tant, podrem garantir la supervivència del sector i en conseqüència la defensa de l’Horta, que no oblidem que és una tasca de tots i totes les valencianes”. Per a Ferrer, “la qualitat dels productes de temporada produïts a l’horta de València, és, sens cap dubte, la millor del món i, per tant, accions com els mercats de proximitat que des del Consell de l’Horta s’estan promocionant tenen i tindran el suport de la Unió”.

Els mercats de preus justos responen a una demanda de les organitzacions agràries i els col·lectius socials presents al consell de l’Horta i el Consell Alimentari Municipal de València i té el suport de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de València.

El mercat de Patraix de diumenge, que estarà dedicat a les fruites i verdures d’hivern, permetrà que llauradors i llauradores de l’horta de València interactuen amb els consumidors, visualitzant la realitat del camp i de la gent que cada dia el treballa.