Pasar al contenido principal

Diputació de Castelló doblarà enguany el pressupost per a la conservació d’arbres monumentals

La Diputació de Castelló doblarà aquest any l’aportació destinada a la conservació i manteniment d’arbres singulars i mil·lenaris de la província des dels 20.000 euros pressupostats el passat exercici fins als 40.000 euros que es destinaran en 2020. Així ho han fet saber el president de la institució, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, aprofitant la visita als primers quatre monuments naturals que lluiran, des de hui mateix al seu costat, d’un panell informatiu amb l a seua història i característiques. En concret, s’hi tracta de dues oliveres ubicades als municipis de Traiguera i la Jana, al Baix Maestrat, i d’un roure de Forcall i una sabina d’Olocau del Rey, a la comarca dels Ports.

En paraules de Martí, “per a aquesta Diputació és molt important posar en valor el nostre patrimoni natural perquè tota la ciutadania de Castelló i altres llocs coneguen la gran varietat de faune i flora que ens rodeja”. Seguint el fil, María Jiménez ha explicat que es tracta “d’un projecte molt interesante pel seu contingut didàctic que remarca i dignifica la riquesa de la nostra terra, en especial els arbres mil·lenaris, un llegat que hem de preservar”. Així doncs, ha afegit que “una vegada estiga finalitzada la instal·lació dels panells serà molt interessant perquè els nostres alumnes, veïns i visitants vinguen a conéixer els tresors que amaguem”.

Vint panells informatius

Tant Martí com Jiménez han fet entrega personalment dels elements explicatius als ajuntaments anteriorment esmentats. Però aquests no seran els únics, ja que des del departament de Medi Natural ja s’està treballant per a instal·lar-ne de nous -fins a arribar a la xifra de 20- al llarg de tota la geografia castellonenca. “Estem parlant d’un valor afegit turístic que tenen els nostres municipis, per això ací tindran a la Diputació del seu costat per a posar-ho en valor”.