Pasar al contenido principal

Deu bars-restaurants de tota la Comunitat Valenciana participen aquest divendres en el I Concurs del Cremaet de Xeraco

El Comité Organitzador del I Concurs del Cremaet FIESCREM 2022, format per experts del sector hostaler i els xics de ‘La Ruta dels Esmorzars’, ha donat a conéixer el nom dels deu restaurants que participaran aquest divendres, 27 de maig, a partir de les 11 hores en la zona del Quarter (platja de Xeraco), en les diferents categories del I Concurs del Cremaet 2022.

D’una banda, els bars restaurants que participaran en la categoria ‘Tradicional’ són:

Bar “Marvi” de València. Un establiment on es pot trobar tant entrepans clàssics com més originals i innovadors. Com a toc personal al seu cremaet li afegeixen la pell de la taronja. Ha estat guardonat amb el Cacau d’Or l’any 2017.

Bar “Llaurador” de Cullera. És un dels bars més clàssics del poble i molt freqüentat per ciclistes. Compta amb una gran varietat de mides tant per als entrepans com per als cremaets.

Bar “Poliesportiu de Simat” de Simat de la Valldigna. Aquest establiment hostaler compta amb unes vistes privilegiades al Monestir. El que més triomfa és el seu entrepà de la casa i el cremaet.

Bar “Avenida del Mar” de El Monte Blanco, Castelló. Aquest bar es caracteritza per la seua cuina tradicional i la seua variació en els productes. A més del típic cremaet, també tenen la seua versió refrescant en glopet.

Bar “Les Cholines” de Fondeguilla, Castelló.

D’altra banda, els bars restaurants que participaran en la categoria ‘Creatiu’ són:

La Mesedora d’Algemesí. És un local que combina a la perfecció la innovació i la creativitat, i on es pot trobar propostes d’entrepans molt originals i de valor molt alta en l’esmorzar. Va estar guardonat amb el Cacau d’Or l’any 2021.

Restaurante “Fernandet” de Sueca. Aquest establiment destaca pel seu producte fresc de la mar i els seus cremaets especials. Va estar guardonat amb el Cacau d’Or l’any 2020.

La Mar Salà de Cullera. El bar té una proposta d’esmorzar molt creativa i fins i tot una carta amb diferents versions del cremaet. Va estar guardonat amb el Cacau d’Or l’any 2016.

Bar “Cremaet” de València.

Ca Saoret de Tavernes de la Valldigna. Aquest establiment ofereix entrepans molt originals amb un producte de molt bona qualitat. Va estar guardonat amb el Cacau d’Or l’any 2021.

Aquests seran els deu bars restaurants que es disputaran el millor Cremaet en les categories ‘Tradicional’ i ‘Creatiu’ en el I Concurs del Cremaet FIESCREM 2022.

L’acte inaugural del concurs arrancarà el divendres, 27 de maig, a les 10 hores; i el concurs començarà a partir de les 11 hores. Durant les dues hores del concurs es podrà gaudir de l’elaboració dels diferents cremaets que concursen. A partir de les 13.15 hores, tindrà lloc el moment de la deliberació i a les 14 hores es donarà a conéixer el nom dels guanyadors. A més, aquest mateix dia se servirà entre les 10 i les 11 hores un esmorzar de coques de dacsa amb tiquet per 10 euros que es podrà reservar al WhatsApp municipal (722 83 48 44) i que es pagarà el mateix dia, 27 de maig.

El jurat està compost per: Manuel Alonso, xef del Restaurant Casa Manolo; Joan Clement, xef del CdT i membre de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana; Avelino Alfaro, xef i president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia; Cova Morales, bloguer asturiana de gastronomia i turisme; i Mapi Barreres, presidenta de Gastroliva.

La programació que tindrà lloc des del divendres 27 fins al diumenge 29 de maig acollirà des d’actuacions, tallers infantils i Fira d’Atraccions; a rutes pel patrimoni de Xeraco, ball per als majors, cercaviles, xarangues, batukada, exposicions, tardeos amb reconeguts Djs i orquestres; fins a correfocs, mascletada, càtering de coques de dacsa, II Matinal Motera de la Dona i Mercat Medieval. Totes les activitats es celebraran a la platja de Xeraco.