Pasar al contenido principal

Cervera del Maestrat aposta per l'energia de proximitat amb una comunitat energètica

La ciutadania de Cervera del Maestrat té una cita important demà dimarts 5 de juliol perquè l'Ajuntament presenta, amb l'ajuda de Sapiens Energia, el projecte de creació d'una comunitat energètica, una iniciativa pionera a la comarca del Baix Maestrat.

La presentació serà a partir de les 19.00 hores, a la Llotja Medieval (antiga Ermita Sant Sebastià), al carrer Doctor Ballester. En aquesta primera sessió l'equip de dinamitzadors socials de Sapiens Energia explicarà què és una comunitat energètica, quins són els beneficis per a la ciutadania, el municipi i el medi ambient, com formar part d'ella… En definitiva, respondran els dubtes que es plantegen sobre aquesta iniciativa.

Adolf Sanmartín, alcalde de Cervera del Maestrat, explica que “la comunitat energètica és una evolució natural derivada de l'esforç que està fent l'ajuntament en els últims anys de fomentar l'ús i el consum de productes de proximitat. Anem més enllà de valorar els recursos patrimonials o alimentaris: tenim l'oportunitat de canviar el model i utilitzar energia solar, més neta i sostenible, i hem d'aprofitar-la”.

Sanmartín destaca que el projecte de creació de la comunitat energètica és una aposta seriosa i rigorosa de l'ajuntament per impulsar el consum de productes i serveis de quilòmetre 0, servint d'exemple per a demostrar que l'autoconsum energètic és possible i és viable.

Juan Sacri, president de Sapiens Energia, destaca l'eficiència d'usar el recurs solar quilòmetre zero i l'impacte sobre el medi ambient: “encara que les comunitats energètiques suposen un estalvi directe aproximat del 30% en la factura de consum elèctric per als seus socis, nosaltres posem el focus en el gran impacte que aquest model té en el planeta, ja que es redueix considerablement l'emissió de CO₂”.

Cervera del Maestrat se suma a les més de 20 comunitats energètiques en la Comunitat Valenciana en les quals ha participat Sapiens Energia al llarg del que portem d'any.