Pasar al contenido principal

Castelló reflexionarà sobre les polítiques que mitiguen la crisi climàtica i garantisquen l'habitatge a les jornades Construint i Alimentant Alternatives

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló han presentat aquest divendres la tercera edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives, que es desenvoluparan del 9 al 27 de novembre amb una sèrie de conferències i activitats que tractaran polítiques que facen front a la crisi climàtica i garantisquen el dret a l'habitatge.

“Aquesta tercera edició té com a objectiu generar un espai de reflexió i teixit a la ciutat per a pensar les polítiques necessàries per a oferir alternatives davant la crisi climàtica i mitigar les seues conseqüències, apostant per dinàmiques, econòmiques, de vida i consum diferents a les actuals, i solucions que garantisquen el dret a l'habitatge”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

“Busquem la implicació de la ciutadania amb propostes per a mobilitzar els habitatges buits de grans propietaris i fer front als fons d'inversió i entitats financeres que forcen els increments de preus en el lloguer”, ha ressaltat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Les jornades començaran aquest dimarts 9 de novembre, a les 18.30 hores en el *Menador, amb una conferència de Carolyn Steel, reconeguda divulgadora internacional en matèria de sobirania alimentària, que presentarà el llibre “Les Ciutats famolenques”. El dijous 11 de novembre, l'ambientòleg Andreu Escrivà abordarà solucions per a fer front a la crisi climàtica.

El 16 de novembre, l'Edifici Sindical, a les 18.30 hores, acollirà la presentació de l'informe Treball i transició ecològica. Fer front a la crisi des de la justícia social i ambiental, en l'elaboració de la qual han participat col·lectius socials i ecologistes. Comptarà amb la participació de representants sindicals i el coautor Adrián Almazán.

El programa continuarà el dijous 18 de novembre, a les 18.30 hores, en el Menador, amb una conferència sobre polítiques públiques per a mobilitzar habitatge buit i fer front a l'especulació, exposant-se proposades de *masovería urbana, de cooperativa Espai Comú, i la bossa de lloguer de l'Ajuntament de Mataró.

El 23 de novembre, a les 18.30 hores en el Menador, Sarai Fariñás (tècnica del Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional CERAI) i l'ambientòloga María Sánchez explicaran iniciatives per a avançar en sobirania alimentària i conservar la biodiversitat.

Construint i Alimentant Alternatives conclourà el 27 de novembre amb una demostració culinària de productes de temporada de la mà de la xef Cristina Ruiz.