Pasar al contenido principal

Castelló organitza el I Fòrum Ciutadà sobre l'aigua pública

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló organitza el I Fòrum Ciutadà sobre gestió pública de l'aigua per debatre sobre els reptes per avançar cap a una nova cultura de l'aigua «que l'entenga com un ecosistema i no sols com a recurs econòmic». La jornada es celebrarà de manera telemàtica el pròxim dijous, 18 de març a partir de les 18 hores. Qualsevol persona interessada en participar es podrà inscriure mitjançant el correu electrònic: transicioecologica@castello.

«El Fòrum Ciutadà ha de servir com a espai de debat sobre la gestió de l'aigua, que és un servei públic, reconegut ja com a dret humà, en un context de mobilització de recursos públics per espentar la reactivació econòmica i que, a més, ho ha de fer en la direcció de la transició ecològica i la sostenibilitat ambiental», explica Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló.

La jornada comptarà amb María Sánchez, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valladolid i responsable de la remunicipalització de la gestió de l'aigua; amb Luis Babiano, gerent de l'Associació Espanyola d'Operadors Públics de Proveïment i Sanejament; i Eulalio Ávila, secretari-interventor de l'administració local i coordinador del Manual de remunicipalització dels Serveis Públics d'Aigua; a més del regidor de Transició Ecològica de Castelló, Fernando Navarro.

Navarro farà una introducció sobre la situació de la gestió de l'aigua de Castelló; María Sánchez, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valladolid, explicarà les motivacions ambientals i de transparència del procés dut a terme per a la remunicipalització en 2017 del servei públic de l'aigua; Luis Babiano tractarà diferents models de gestió directa des de l'administració de l'aigua pública i Eulalio Àvila abordarà els reptes de les administracions locals per assumir la gestió del servei públic.

Amb este I Fòrum Ciutadà sobre l'aigua, l'Ajuntament de Castelló vol convidar a la ciutadania, al sector privat vinculat a l'aigua i als col·lectius ecologistes al debat sobre els diferents models de gestió en un context de canvi climàtic, d'amenaça de sequera, de crisi econòmica i d'augment de la preocupació social sobre els impactes ecosistèmics de la gestió de l'aigua.