Pasar al contenido principal

Castelló impulsa el Pla Director de l'Arbrat per a mitigar els efectes del canvi climàtic

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d'Infraestructura Verda, està impulsant el Pla Director de l'Arbrat de Castelló per a mitigar al màxim els efectes negatius del canvi climàtic sobre les ciutats i maximitzar els beneficis ecosistèmics de la superfície arbòria de la ciutat. Així, des de la regidoria s'ha licitat la redacció del citat pla que haurà de realitzar un diagnòstic de la situació actual i una proposta per a generar a mitjà i llarg termini un arbratge adaptat a les característiques de la ciutat i que reduïsca els efectes del canvi climàtic.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que la redacció d'aquest document estratègic “és un pas més en les polítiques que s'estan duent a terme des de l'equip de govern per a avançar cada dia més cap a una ciutat més sostenible i saludable”. Marco ha apuntat que aquest document és clau per a planificar la infraestructura verda de la ciutat i minimitzar l'efecte illa de calor.

La regidora d'Infraestructura Verda, Isabel Granero, ha explicat que el pla compta amb diverses fases en les quals es realitzarà una recollida i anàlisi d'informació, així com una avaluació de l'estat actual de l'arbratge i les zones verdes per a després planificar les accions més concretes a dur a terme, entre elles un pla de conservació i manteniment. “Serà tota una radiografia de la infraestructura verda de la ciutat per a definir les futures actuacions en clau mediambiental”, ha indicat.

La ciutat de Castelló té una superfície enjardinada de més de 190 hectàrees de jardins públics i més de 43.000 arbres. La redacció del Pla Director de l'Arbratge permetrà conéixer de forma detallada l'estat actual del bosc urbà de Castelló, realitzar una proposta de model d'arbratge i gestió del mateix i els mitjans per a aconseguir-ho.

El pressupost de licitació de la redacció del pla és de 32.680 euros més IVA i el seu termini d'execució és de 4 mesos.

El pla inclourà accions a realitzar en un període de curt termini (menys de cinc anys) i mitjà termini (de 5 a 20 anys) amb l'objectiu de generar a llarg termini un arbratge totalment adaptat als condicionants climàtics i que reduïsquen els efectes del canvi climàtic.