Pasar al contenido principal

Castelló impulsa bonificacions de l'IBI rústic en 287 parcel·les agràries en producció

El Ple de l'Ajuntament de Castelló aprovarà el dijous 16 de desembre una primera fase de sol·licituds presentades a la bonificació de l'IBI de naturalesa rústica en cultius en actiu. Un total de 287 parcel·les amb una extensió agregada de 178 hectàrees seran els primers beneficiaris d'esta mesura. El termini per a sol·licitar-la continua obert fins a l’1 de març de 2022 i la bonificació s'aplicarà sobre els rebuts del mateix any 2022.

"Estem ja engranant una política de progressivitat verda en la fiscalitat municipal que és pionera en Espanya per tractar de desincentivar l'abandonament de finques i fomentar la seua posada en disposició en condicions assequibles. Les comunitats de regants del nostre terme i els equips de Recaptació i Transició Ecològica de l'Ajuntament han fet estos mesos un treball de sistematització de la bonificació que pot ser important per reactivar el nostre sòl agrari a mitjà i llarg termini", explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor d'Hisenda, David Donate, ha recordat que aquesta iniciativa va formar part de tot "un paquet de mesures fiscals aprovades pel govern municipal per a implementar una fiscalitat verda i dirigida a incentivar sectors tan importants com l'agrari, en aquest cas".

El pròxim Ple aprovarà la declaració d'especial interés o utilitat municipal en els immobles rústics per a ser beneficiaris de la bonificació de l'IBI després de comprovar-se que exerceixen l'activitat agrària, bé a través de rebuts de de quotes de comunitats de regants o quaderns d'explotació.

L'ordenança fiscal contempla un descompte del 50% de la quota íntegra de l'IBI en immobles de naturalesa rústica que actualment es troben en producció agrària, i de fins a un 70% en els cultius de producció ecològica..

Les sol·licituds de les bonificacions es poden continuar demanant fins al 31 de març en el Registre General de l'Ajuntament de Castelló o a través del tràmit telemàtic de la seu electrònica habilitat per a tal efecte (sede.castello.es).