Pasar al contenido principal

Castelló celebra este dissabte un Mercat de la Terra amb productes de proximitat i ecològics

Castelló acollirà aquest dissabte 18 de febrer el Mercat de la Terra, un espai amb productes de proximitat, ecològics i artesanals de les comarques de Castelló. Aquesta iniciativa tindrà lloc en la plaça Hort dels Corders, de 10.30 a 14.00 i de 16.00 a 20.30 hora, i s'emmarca en les jornades Rebrots d’Arrel que organitza l'associació Connecta Natura per a realçar les varietats tradicionals, amb el suport de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló.

“La nostra agricultura i ramaderia posaran en valor la importància del consum de proximitat i temporada i la sobirania alimentària, per a avançar cap a una producció agroecològica respectuosa amb el medi ambient i ajude a reactivar al nostre sector primari, i promoga entre la ciutadania hàbits més sostenibles i saludables”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El Mercat de la Terra, que serà desenvolupat per Terrenae, acollirà diversos productes d'agricultors i ramaders de municipis de la província de Castelló. Entre uns altres, estaran Malaerba, Formatgeria La Planeta, D’Armela, La Somniada, Varona La Vella o la Caseta d’Espadà, Pobill Ecològic. 

Al Mercat s'afegirà una oferta d'activitats de joc i aprenentatge per als més xicotets. Unes activitats pensades perquè es divertisquen alhora que coneixen l'agroecologia i les varietats tradicionals.

Les jornades de Rebrots d’Arrel promouran el divendres 17 i dissabte 18 en el Menador un intens programa de ponències, taules redones i tallers amb representants d'associacions, projectes i iniciatives de tota Espanya i de l'àmbit internacional. Prova d'això serà la presència de la Xarxa Estatal de Llavors, la Sociedade Agrícola do Freixo do Meio (Portugal) o James Hutton Institute (Escòcia), entre altres quinze projectes.

L'objectiu és recuperar el llegat de varietats com a base sobre la qual aplicar els coneixements i el recursos tècnics actuals. D'aquesta manera es podria millorar la productivitat d'aquestes varietats i, al mateix temps, aconseguir models de cultiu més sostenibles i justos, gràcies a la seua rusticitat i identitat local, afirmen des de Connecta Natura.

Les jornades finalitzaran el dissabte a la vesprada amb una celebració en forma de bingo musical.

Més informació de les jornades i inscripcions en aquest enllaç: https://linktr.ee/rebrotsdarrel