Pasar al contenido principal

Avís de tractament per a les vinyes de les Terres dels Alforins

Cuc del raïm (Lobesia botrana): 2a Generació

L'inici del vol d'aquesta 2ª generació es va produir el dia 22 de juny i quatre dies més tard van començar a observar-se les primeres postes sobre raïms, en les parcel·les més primerenques d'aquesta zona vitícola.

S'observa una diferència d'aproximadament 7 dies entre les parcel·les situades en les zones més càlides (Moixent, Ontinyent, La Font) i les més tardanes, situades a Fontanars dels Alforins. En aquests moments predominen les postes de color groc, i fins i tot s'ha observat algun ou fet eclosió.

Des del Servei de Sanitat Vegetal es recomana realitzar un tractament insecticida per a controlar aquesta plaga.

Les dates més indicades per a la realització d'aquest
tractament són:

Del 2 al 6 de juliol, tots dos inclosos, a Moixent, La Font de la Figuera i Ontinyent.
Del 8 al 12 de juliol, tots dos inclosos, a Fontanars dels Alforins.

Oïdi

S'estan observant alguns símptomes de la malaltia en algunes baies soltes. A més, encara ens trobem en el període de màxima sensibilitat a l'atac del fong, per la qual cosa recomanem mantindre la protecció de les vinyes enfront d'aquesta malaltia.

Míldiu

La majoria dels símptomes de míldiu que s'observen per la zona són taques inactives, és a dir, estan bastant ben controlades. A més les condicions meteorològiques que s'apropen ajudaran a controlar definitivament la malaltia.
No obstant això, recomanem estar atents a possibles canvis meteorològics que podrien afavorir nous atacs del fong, i en aquest cas caldria protegir les vinyes de noves contaminacions.

NOTA: Les matèries actives a utilitzar per al control dels paràsits citats, les poden consultar al Butlletí d’avisos número 8 de maig de 2020.