Pasar al contenido principal

Avant amplia el programa 'Itinerant' de prestació de serveis a municipis més despoblats de la Vall d'Albaida i el Comtat-Alcoià

La Generalitat, a través de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Avant, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha estés el programa 'Itinerant', que s'estava duent a terme com a programa pilot a la comarca de l'Alt Palància, a comarques de València i Alacant.

L'objectiu d'aquest programa és coordinar una ruta de professionals autònoms 'Itinerant'es que presten serveis bàsics necessaris en els diferents municipis a preus competitius. A la comarca de l'Alt Palància, el programa 'Itinerant' ofereix els serveis de fisioterapeuta, veterinària, podologia, informàtica, climatització i refrigeració, carnisseria i fusteria.

La directora general de Avant, Jeannette Segarra, ha comentat que "aquest programa té com a objectiu cobrir les necessitats de les i els veïns de municipis en despoblació". "Accedir a determinats serveis professionals pot ser molt complex en determinats pobles, és fonamental crear una xarxa per a activar econòmicament i fer costat a autònoms i emprenedors que centren la seua activitat en zones d'interior", ha assenyalat.

El programa ha sigut presentat ja en la Mancomunitat de la Vall d'Albaida i a la comarca del Comtat-Alcoià.

Avant està esperant que els diferents municipis indiquen els professionals que necessiten per a posar-se en contacte amb ells i que el programa 'Itinerant' siga una realitat en aquestes dues noves comarques.

El programa 'Itinerant' està pensat per a acostar aquests professionals als habitants dels municipis més xicotets de la Comunitat Valenciana: "Que tinguen el servei a les seues cases i poblacions i no s'hagen de desplaçar fins a un altre municipi, perquè volem que els habitants d'aquests pobles no hagen d'eixir d'ells per a buscar professionals, i d'altra banda oferim als professionals del territori una oportunitat de trobar estabilitat i una manera de guanyar-se la vida en la seua mateixa comarca", ha assegurat Jeannette Segarra.

A la comarca de la Vall d'Albaida hi ha 22 poblacions que es poden beneficiar d'aquest programa: Aielo de Rugat, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissoda, Benissuera, Bufali, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Montitxelvo, Otos, Palomar, Pinet, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

A la comarca alacantina del Comtat-Alcoià són 24 pobles els que entraren dins del 'Itinerant': Benifallim, Penàguila, Agrés, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, La Alqueria d'Asnar, Millena, Orxa, Plans, Quatretondeta i Tollos.