Pasar al contenido principal

Almassora comença este diumenge una nova edició del seu Mercat de la Taronja

La plaça d'Espanya d'Almassora acollirà aquest diumenge la primera jornada de la IX edició del Mercat de la Taronja. La Regidoria de Comerç de l'Ajuntament, al costat de la cooperativa agrícola San José, busquen fomentar la compra de cítrics locals sense intermediaris. El mercat, amb horari els diumenges des de les 9 hores fins a les 13 hores, durarà fins que els llauradors esgoten les seues existències de la campanya cítrica. A més, excepte inclemències meteorològiques, el Mercat de la Taronja no fallarà a la seua cita amb els veïns cada diumenge ininterrompudament.

 

 

El regidor de Comerç, Javier Martí, ha acompanyat a Carmina Jorques, directora de la cooperativa agrícola San José, en la presentació de la IX edició del Mercat de la Taronja en la tercera planta del consistori. “Des de l'Ajuntament i la cooperativa apostem pel producte local de qualitat, organitzem aquest mercat perquè els veïns puguen adquirir a preus molt econòmics totes les varietats de cítrics d'Almassora, sense intermediaris ni productes pesticides, de l'arbre a les seues cases”, ha declarat l'edil de l'àrea.

Els veïns que s'acosten a la plaça d'Espanya compraran cítrics de la terra, a un preu just i agafades de l'arbre durant el mateix matí o la vesprada anterior. Així, tots els productes estan lliures de plagues i compleixen els estàndards comercials de qualitat amb l'afegit que no existeixen intermediaris entre el productor i el consumidor. A més, amb l'objectiu de fomentar l'alimentació saludable, el Mercat de la Taronja posarà a la venda les diferents varietats de cítrics a mesura que avance la campanya agrícola.

Durant la presentació, tots dos han recordat les normes per a participar en el Mercat de la Taronja que inaugura el seu cicle aquest diumenge: poden inscriure's llauradors d'Almassora que tinguen els seus horts en el municipi o bé a Castelló, Vila-real, Onda o Borriana; també poden participar aquells que no siguen veïns locals però tinguen els seus terrenys en el terme d'Almassora. Cal destacar que a causa de la situació sanitària actual propiciada per la pandèmia de la COVID-19, el recinte mercantil estarà barrat i comptarà amb un dispensador de gel hidroalcohòlic en l'entrada i en l'eixida.

Finalment, Martí ha volgut recordar la suspensió de les jornades gastronòmiques de l'arròs i la taronja, habituals sobre aquestes dates durant els últims quatre anys, a causa de l'estat d'alarma. Cal recordar que durant aquestes jornades diversos restaurants del municipi elaboraven menús en els quals la taronja era l'ingredient principal dels plats.El regidor també ha anunciat la cancel·lació de les jornades de degustació, previstes per al mes de novembre.