Pasar al contenido principal

Ajuntament de Castelló i Conselleria d'Agricultura organitzen un curs sobre el cultiu ecològic de l’alvocat

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló col·labora en l'organització d'un nou curs de formació amb la Conselleria d'Agricultura per a continuar avançant en la transformació agroecològica, que millore la rendibilitat del sector primari i la conservació del territori. La Cambra Agrària Municipal acollirà sessions sobre el cultiu ecològic de l’alcvocat del 27 de juny a l'1 de juliol. Les inscripcions es poden realitzar en l'Estació Agrària Experimental, en el telèfon 964336622 o en el correu electrònic esexag_vilareal@gva.es.

“Des de la Regidoria de Transició Ecológica hem fet costat a la Conselleria d'Agricultura en diferents formacions sobre agroecologia, que han oferit aprenentatges en diferents àmbits, com en citricultura ecològica, apicultura, boscos d'aliments, agrocompostatge o un model alimentari sostenible”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El pròxim curs que impulsa el Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d'Agricultura sobre el cultiu de l’alvocat serà en la Cambra Agrària, en l’avinguda de Lledó 16. Començarà el dilluns 27 de juny amb una doble sessió, de 17 a 20 hores. En la primera s'ensenyaran nocions sobre la normativa de producció ecològica, a càrrec de Javier Malagón, tècnic del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana En la segona es tractarà el cultiu de l'alvocat ecològica com a alternativa i les ajudes existents, amb Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació.

El dimarts 28, de 17 a 20 hores, es tractarà el cultiu de l'alvocat de la mà de Julio Climent, tècnic del Servei de Transferència de la Conselleria d'Agricultura. El dijous 30 de juny s'abordarà la importància d'un sòl viu per als cultius, amb Ana García, docent d'Agricultura Ecològica i tècnica de compostatge de la Universitat Miguel Hernández.

El curs finalitzarà el divendres 1 de juliol amb una visita, de 10 a 12 hores, a parcel·les d'alvocat ecològic, amb Alejandro Melià, enginyer agrònom; i a la vesprada, de 17 a 20 hores, amb una sessió sobre la fertilització i el maneig de les plagues, també amb Alejandro Melià.

La Cambra Agrària impulsa aquesta setmana també un curs sobre apicultura ecològica, amb la participació de 30 persones.