Pasar al contenido principal

València compta amb una nova ferramenta per facilitar la recollida i empacat de la palla de l’arròs

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València i vicepresident del Consell Agrari Municipal, Alejandro Ramon, ha valorat “molt positivament” la incorporació d’un nou recurs per facilitar la recollida i l’empacat de la palla de l’arròs. Es tracta d’una ferramenta, una filadora que facilita els treballs sobretot en condicions de menor humitat i amb pas previ de tractor i gràcies a este nou recurs s’ha incrementat la quantitat de palla arreplegada.

“Hem utilitzat este nou recurs en zones que tenien permís per a la crema de la palla de l’arròs, amb l’objectiu d’arreplegar-ne la màxima quantitat possible”, ha explicat Ramon, qui ha subratllat que l’objectiu també és que les bales de palla puguen tindre un ús, principalment per part de professionals de la ramaderia per a alimentació del ramat.

El pas de la filadora ha sigut necessari atés que en molts camps on s’ha empacat la palla no s’havia fet la sega en cordó per la possibilitat de poder cremar-la. En estes condicions, amb l’escampat de la palla i amb les condicions meteorològiques que s’han donat, amb molta pluja, no haver disposat d’este nou recurs hauria suposat recollir molta menys quantitat i en pitjors condicions.

L’ús de la filadora, com a prova pilot enguany, s’ha saldat amb un balanç “molt positiu” i ara es valorarà la seua adquisició permanent per a les campanyes pròximes, quan no serà possible la crema de la palla de l’arròs.