Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Sant Jordi promociona les oliveres mil·lenàries i la pedra en sec en les Jornades de Patrimoni Europees

L'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha participat personalment aquest cap de setmana en les jornades de Patrimoni Europees 2021 amb l'objectiu de promocionar el patrimoni tant material com immaterial del poble. L'Ajuntament de Sant Jordi va organitzar, amb la col·laboració de la Mancomunitat Taula del Sénia, un recorregut pel terme municipal per a conéixer tant les oliveres mil·lenàries, així com les construccions de la pedra en sec, tan tradicionals al poble com en la resta de la comarca.

Iván Sánchez Cifre, després de la celebració de la jornada, ha destacat que “gaudim de la mà de Narcís Tena Sales i de Juan Arnau Sanjuan de les Jornades de Patrimoni Europees 2021. Vam voler fer un recorregut pel valuós patrimoni que tenim, com són les oliveres mil·lenàries, els SIPAM (Sistemes Importants de Patrimoni Agrícola Mundial), la pedra en sec (Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO), així com el nostre patrimoni cultural immaterial amb l'objectiu de sensibilitzar, conscienciar, promoure i divulgar la importància que tenen. Tant les oliveres mil·lenàries i la pedra en sec, com la música i la gastronomia, formen part del nostre patrimoni i les nostres tradicions, cultura i forma de vida del nostre territori”.

L'alcalde de Sant Jordi, que va acompanyar als visitants que es van apuntar aquest cap de setmana a la jornada divulgativa, ha explicat que “des de l'Ajuntament continuem apostant pel valor del nostre patrimoni cultural, natural i gastronòmic com a motor dinamitzador de l'activitat turística de Sant Jordi”. Així, en el marc de la iniciativa "Patrimoni del Territori Sénia", amb la Mesa de la Mancomunitat de Sénia, els participants han gaudit aquest cap de setmana a peu visitant oliveres mil·lenàries i pedra seca, escoltant música i acabant amb una degustació de productes de la terra.

Hi ha que tindre en compte que, sota la denominació ‘Olives mil·lenàries, pedra seca i música’, l'Ajuntament de Sant Jordi va organitzar una ruta a peu de dues hores de duració, que va eixir des de la Plaça de l’Esglesia i que va permetre a totes les persones que es van apuntar conéixer els millor del patrimoni natural i material del poble, alhora que van gaudir de la música tradicional i van finalitzar la jornada degustant productes tradicionals de Sant Jordi i la comarca.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “hem aprofitat el paraigua de les jornades organitzades per la Unió Europea per a posar en valor tota la riquesa que té el nostre poble i que no sempre té el reconeixement que es mereix per no ser més conegut. A més de ser un motiu d'orgull, el nostre patrimoni també té potencial per a ser un reclam de cara a l'arribada de visitants i millorar les oportunitats econòmiques de Sant Jordi”.