Pasar al contenido principal

La Muntanya d'Alacant reunix als seus productors d'oli amb l'objectiu de crear una marca

Més d'una vintena de xicotets productors i d'amants de l'oli de la Muntanya d'Alacant, juntament amb el Grup d'Acció Local Rural Muntanya d'Alacant, s'han reunit al Comtat en una nova sessió de treball del grup Olis de Diània per a crear sinergies, trobar confluències i dinamitzar aquest sector amb un oli de qualitat ‘premium’.

Van posar en comú experiències i van abordar la possibilitat de crear una espècie de «marca paraigua» per a reforçar l'oli que produeixen en les zones d'interior d'Alacant. També van posar en marxa l'organització d'una jornada formativa de cara als xicotets productors, així com diversos aspectes de la seua promoció, des de la participació en tasts d'oli, al seu paper en Festes com la de l'Oli de la Vall de Gallinera o la Mostra d'Oli de Xaló.

El grup de treball va nàixer a la fi de l'any passat arran de la seua participació a la III Festa de l'Oli d'Alpatró, a la Vall de Gallinera. Els productors pertanyen an zones rurals de les comarques alacantines de la Marina Alta, la Marina Baixa, El Comtat, l'Alcoià I l'Alt Vinalopó.