Pasar al contenido principal

El ple de la Diputació de Castelló aprova un conveni amb l'EPSAR per 6,25 milions d'euros per a la modernització de depuradores i la seua connexió amb nuclis disseminats

La Diputació de Castelló ha aprovat hui per unanimitat un acord de cooperació amb l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana (EPSAR) per valor de de 6,25 milions d'euros, per al finançament i execució d'infraestructures i actuacions en instal·lacions hidràuliques de la província.

L'acord contempla accions de manteniment i millora de les Estacions de Depuració d'Aigües Residuals (EDAR) dels municipis de menys de 10.000 habitants de la província en el període 2022-2025, un total de 30 actuacions que afecten 66 localitats, de l'execució de les quals s'encarregarà la Diputació. El 90% de la inversió (5.626.469 euros) serà a càrrec de EPSAR.

En paraules del president José Martí, «es tracta d'un projecte de vital importància, amb el qual la Diputació progressista de Castelló busca la màxima eficàcia a través de la col·laboració i el consens amb la Generalitat Valenciana». Segons ha assenyalat, «volem garantir la depuració de les aigües en tot el territori, també en els nuclis de població disseminats, perquè volem una província amb qualitat de vida, verd i sostenible».

Per part seua, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, també ha destacat la importància d'aquest conveni aprovat hui, ja que «incrementarà, mantindrà i millorarà la nostra infraestructura de depuració, bàsicament per a poder cuidar els nostres rius i aqüífers, i garantirà la biodiversitat en el nostre medi ambient».

A més, ha afegit que "amb aquest document comencem a treballar amb el que coneixem com disseminats, aqueixos nuclis poblacionals que quedaven fora dels centres estructurals de depuració, on també ara cobrirem les necessitats del seu veïnat".

Montanejos

Durant la sessió plenària s'ha aprovat també una última declaració institucional en suport a les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Montanejos contra el nou Pla Hidrològic de Conca 2022-2027 i en defensa de la comarca de l'Alt Millars. L'objectiu és que no es pose en risc el futur de la comarca.