Pasar al contenido principal

Isaura Navarro assumeix la cartera d'Agricultura amb la defensa del camp valencià i la lluita contra el canvi climàtic com a prioritats

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Isaura Navarro, ha assenyalat que assumeix el càrrec amb la defensa del camp valencià i la lluita contra el canvi climàtic com a prioritats.

Així ho ha indicat en l’acte de traspàs de cartera, que ha estat presidit per la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, i ha comptat amb la presència de membres del Consell, altres autoritats i representants del sector. No ha estat present en l'acte l'anterior consellera Mireia Mollà, com a conseqüència de les discrepàciences que manté per la seua destitució.

Navarro ha destacat que "l'aprenentatge de la pandèmia de la COVID-19 ens ha ensenyat, d’una banda, les devastadores conseqüències per a la salut mundial de la desfeta ecològica i, d’altra banda, la importància de les polítiques de proximitat, particularment, amb la sobirania alimentària i energètica per a sostindre l’economia i donar suport a les famílies". 

La consellera ha afirmat que assumeix el major repte polític de la seua trajectòria al ser conscient de la importància de la transició ecològica i la lluita contra l’emergència climàtica per al Consell, així com de la importància tant econòmica com cultural del sector primari per al poble valencià. 

A més, Navarro ha destacat que "és temps d’estabilitat i consensos, pel que es requereix enfortir el diàleg social i amb el tercer sector com a pràctica política qüotidiana i, particularment, per la importància de diferents projectes de llei del departament que hi ha ara mateix a les Corts". 

Finalment, la consellera ha agraït el suport a la seua família, qui li ha trasmès l’amor per la terra, i a la seua filla, perquè, segons ha dit, aquesta lluita és per ella i les generacions futures.