Pasar al contenido principal

València encara la recta final per convertir-se en Capital Verda Europea 2024

El dilluns 3 d'octubre es celebrarà un acte de suport a la candidatura, obert a la ciutadania, que comptarà amb la participació de l’alcalde de València, Joan Ribó i el president de la Generalitat Ximo Puig, junt altres representants de les institucions públiques i societat civil. València és una de les dos finalistes a ser Capital Verda Europea 2024, un guardó que atorga la Comissió Europa on reconeix el treball per la renaturalització de les ciutats. Segons l’alcalde Joan Ribó, volem que “siga una candidatura ampla que implique a tota la ciutat perquè ens situa com a referent de polítiques de sostenibilitat i del compromís per millorar de la qualitat de vida de les persones”.

L'acte del pròxim dilluns dia 3 d'octubre es celebrarà al Parc Central, una de les zones verdes més icòniques del centre de la ciutat. Començarà a les 16:30 amb una fira en la que entitats i associacions oferiran activitats relacionades amb la sostenibilitat, l'agricultura i l'alimentació. La trobada estarà amenitzada per la DJ Lauder i comptarà amb un photocall en el que les persones assistens podran fer-se fotos per donar suport a la candidatura de València a la Capitalitat Verda Europea 2024.

A les 18:00 hores, els alcaldes de València i Vitòria, Joan Ribó i Gorka Utaran, mantindran un diàleg al voltant de la importància de ser Capital Verda Europea, un guardó que reconeix, a banda de la fisionomia verda de les ciutats, l'aposta per les polítiques verdes i sostenibles i l'impuls en àrees com la mobilitat o la transició energètica, per fer ciutats més habitables. L'acte finalitzarà amb la intervenció del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que també se suma a esta campanya.

Esta trobada serà el preludi de l'acte que el 27 d'octubre tindrà lloc a Grenoble, l'actual Capital Verda Europea, en el que s'anunciarà quina de les dues ciutats finalistes, València i Càller, ostentarà el títol al 2024. Des del govern municipal confien que la ciutat seleccionada siga València i destaquen que en els últims anys s'ha convertit en “un referent mediterrani de les polítiques sostenibles i que a més, compta amb una infraestructura verda urbana molt important i un Parc Natural únic en el món”.