Pasar al contenido principal

LA UNIÓ presenta demà a Sueca un innovador sistema d'extracció de la palla d'arròs amb una màquina llevaneu adaptada per a qualsevol estat del camp

La Unió Llauradora celebra demà dimecres 18 d'octubre a Sueca una jornada demostrativa d'extracció de la palla de l'arròs per a usar davant qualsevol tipus de situació (inundat o no, mullat o no) amb una màquina llevaneu adaptada en parcel·la que està obtenint grans resultats en camp.

Es tracta del projecte Straw4FootWear, finançat per l'Agència Valenciana d'Innovació dins de la seua línia de Projectes Estratègics. El seu consorci està format pel centre d'investigació INESCOP, la Universitat Miguel Hernández, l'empresa del calçat Analco i LA UNIÓ.

L'objectiu principal del projecte Straw4Footwear és la generació d'una nova cadena de valor industrial basada en el desenvolupament de nous materials per a la indústria del calçat partir del subproducte de la palla de l'arròs.

Es pretén valorar la palla de l'arròs en components d'alt valor afegit (UMH), incorporar la palla de l'arròs al sector del calçat (INESCOP i Analco), així com dissenyar i testar un nou mètode d'extracció de la palla de l'arròs en condicions que fins ara no era possible fer-ho per no poder entrar a la parcel·la després de la sega per les pluges o els solcs (LA UNIÓ).

Per a este últim objectiu s'han acoblat noves eines a una màquina llevaneu i s'han fet proves durant diversos dies en camps d'arròs per a la recol·lecció de la palla, el seu rendiment, cost i eficàcia.

A fi de presentar esta novetat s'han previst estes Jornades de portes obertes i demostratives perquè el sector i tots els agents implicats en la cadena de valor de l'arròs puguen comprovar este innovador sistema de recollida que es pot emprar en qualsevol estat del camp.

 Convocatòria jornada demostrativa del projecte Straw4FootWear

- Dimecres, 18 d’octubre 2023

- 10 hores

- CV-500 carretera Sueca a les Palmeres

(localització https://maps.app.goo.gl/sfrz64xdwbnkwdwha)