Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló i la Unió de Llauradors estudien noves formes de col·laboració relacionades amb la divulgació d'hàbits saludables d'alimentació i la sostenibilitat

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Medi Rural, Santi Pérez, s'han reunit amb una delegació de la Unió de Llauradors i Ramaders encapçalada pel seu secretari general, Carles Peris, per a fer un repàs a la situació actual per la qual travessen les explotacions agrícoles i ramaderes de la província i establir noves formes de col·laboració entre la institució i l'associació professional.

Sobre aquest tema, el president Martí ha assenyalat que la relació entre la Diputació i la Unió ve des de lluny, i "estem pensant a reorientar-la cap a camps com el de la informació, la formació i el medi ambient". Considera que "donada la solvència i l'experiència" de l'organització, la nova forma de col·laboració podria contemplar accions en l'àmbit de l'educació promocionant "uns hàbits d'alimentació saludables perquè les nostres alumnes i alumnes sàpien menjar bé des de xicotets i puguem previndre el sobrepés, que en la societat actual representa un gran problema".

Per part seua, Santi Pérez va destacar que "la Unió és una organització propositiva, amb llarg recorregut en el camí de la investigació, que pot amb la seua tasca divulgadora ajudar-nos en camps com el de la sostenibilitat ambiental".

El diputat ha conclòs dient que "el dia a dia dels agricultors i els ramaders de la província està molt present en la gestió de la Diputació, per tractar-se d'un sector productiu molt important". Aquest reconeixement és el que va portar dilluns passat al president a presentar els pressupostos de 2022 de #MésImpulsCastelló en la Cooperativa San José d'Almassora.