Pasar al contenido principal

El Consell de l'Horta incompleix el seu compromís de concedir ajudes directes enguany als llauradors de l'Horta

LA UNIÓ de Llauradors critica que el Consell de l'Horta haja incomplit el compromís que havia adquirit per a atorgar una línia d'ajudes directes, a través de la Conselleria d'Agricultura, per a què els Ajuntaments de la comarca ajudaren les persones llauradores a mantindre eixe cinturó verd.

Concretament, el Consell de l'Horta va aprovar en una sessió plenària, celebrada el mes de maig passat, una ordre d'ajudes directes de 500.000 euros, perquè els 36 municipis de la comarca gestionaren una línia de finançament que beneficiaria als 1.600 conreadors directes que estan inscrits en la Seguretat Social Agrària.

Cada ajuntament havia de rebre de manera directa una quantia, d'acord amb un principi de distribució territorial proporcional a la superfície d'horta treballada, i les persones llauradores podrien acollir-se a aquesta ajuda pel simple fet de treballar la terra.

LA UNIÓ destaca la importància de l'Horta com a espai protegit i considera fonamental tindre organismes gestors com el Consell de l'Horta que siguen àgils i eficaços en les respostes i solucions per a aquelles persones que treballen i mantenen amb la seua activitat eixe espai únic i singular.

Els representants del Consell de l'Horta van assenyalar en el seu moment que l'objectiu d'aquestes ajudes era el de minimitzar, en la mesura que siga possible, les pèrdues de les persones llauradores en una conjuntura de crisi sanitària i reducció de les vendes a través del canal Horeca. "Contribuir a la rendibilitat és una forma efectiva de garantir la continuïtat dels cultius de l'Horta", subratllaven en el seu moment.

Set mesos després d'eixe anunci no se sap res sobre aquestes ajudes promeses i es desconeix quan arribaran. “L'única cosa evident és que eixos diners pressupostats no arribaran ja enguany i no sabem si es perd o s'acumularà per al pròxim, o s'ha perdut definitivament”, assegura LA UNIÓ.

Aquestes ajudes responien a les propostes d'organitzacions agràries com LA UNIÓ, qui reclamava l'atenció a les necessitats expressades per les pròpies persones llauradores que tenen els seus cultius en els municipis de l'Horta per a valorar el seu treball de manteniment d'una activitat i un paisatge reconegut recentment per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) com un dels Sistemes Importants del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM).