Pasar al contenido principal

COINCOPESCA exigeix al Ministeri un preu únic per al gasoil

Les Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana (COINCOPESCA) s'han reunit amb la Secretaria General de Pesca del Govern d'Espanya per analitzar els elevats costos que estan ofegant el sector. Les federacions autonòmiques de la Mediterrània han exigit al Ministeri de Pesca un preu únic per al gasoil.

Les federacions autonòmiques de confraries de pescadors de la Mediterrània de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia, Balears i Andalusia s'han reunit amb la secretària general de Pesca del Ministeri, Alicia Villauriz a la seu de Madrid. La Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, ha estat representada pel president, Vicent Pérez.

L'objectiu principal de la reunió ha estat analitzar en profunditat els elevats costos que estan perjudicant el sector pesquer, principalment l'escalada de preus del gasoil que porta a la ruïna multitud d'empreses.

Totes les federacions de confraries de pescadors del Mediterrani han posat sobre la taula un tema essencial i irrenunciable com és aconseguir un preu únic per al gasoil, ja que la pujada incontrolada del preu del combustible està ofegant al sector fins al punt que moltes embarcacions de diferents modalitats de pesca han decidit amarrar port fins que el preu dels combustibles torne a nivells sostenibles.

Per la seua banda, la Secretaria General de Pesca ha assumit el compromís de reunir-se amb els directors generals de pesca autonòmics amb l'objectiu d'autoritzar els fons FEMPA (Fons Europeu Marítim de Pesca) per promoure ajudes directes al sector i compensar la greu situació provocada pel elevat preu del gasoil.