Pasar al contenido principal

Una crida a la responsabilitat social

*Carta oberta de l'associació Nostra Terra a l'equip de govern de l'Ajuntament de les Coves i als poders polítics competents en matèria energètica.

La població de les Coves de Vintromà i dels pobles del voltant resta expectant i confiada en què a l'Ajuntament de les Coves s'aproven les peticions dels veïns i veïnes d'aturar el projecte Magda.

A hores d'ara, ja és dificil trobar algún habitant de les Coves o de la comarca que crega en les bondats i avantatges d'una macroinstalació com el projecte Magda. Així ho ha entés la gran majoria d'ajuntaments dels pobles afectats pel projecte.

Siguen d' un color politic o d'un altre, tots ho veuen igual: primer el poble, després la política. I amb eixe pensament han aprovat moratòries, han bloquejat la concessió de llicències municipals per a este tipus de macroprojectes i han iniciat modificacions urbanístiques per a buscar ubicacions per a les energies renovables que respecten l'agricultura i la ramaderia.

A les Coves, el nostre govern a l'Ajuntament no ha de donar explicacions a cap partit polític, és el que te de bo ser un grup independent, que només ha de respondre davant els veïns. Els grups a la oposició ja ho han fet, posar-se del costat de qui  habita i treballa al territori. Ara només falta que ho faça l'equip de govern.

Els defensors de les grans instalacions productores d'energia aprofiten la delicada situació actual d'emergència climàtica per a impulsar més encara que les gran empreses vinguen als pobles a incrementar els seus guanys amb el negoci especulatiu que ara està de moda: les energies renovables.

Ací, als pobles menuts, troben terreny rústic a bon preu i alguns ajuntaments que no posen impediments, i que fins i tot donen facilitats, quan les empreses trien ubicar-se a les zones agrícoles més productives i habitades.

Hi ha molta superfície i indrets al terme de les Coves i a altres municipis per a implantar instal·lacions fotovoltaiques d'una forma més racional, no només per la ubicació, també per les dimensions.

El govern de les Coves no ha sabut vore l'impacte tan negatiu que pot produir un projecte com el Magda, i això ho lamentem tots. Probablement pensa que és bo per al poble, però al nostre parer s'equivoca. A Nostra Terra defensem l'estil de vida i el patrimoni que ens han deixat els nostres avantpassats, que van construir les cases on ara viuen els descendents, que van treballar la terra que natros treballem encara avui. I no pararem fins esgotar totes les vies de lluita que tenim a l'abast.

Els poders públics tenen la responsabilitat i la obligació de treballar pel bé comú. De mantindre eixe teixit agrícola i ramader que és el mitjà de vida de molts dels seus veins, que dóna treball, que crea riquesa per a les persones. El Magda, en canvi, només donarà riquesa a l'empresa i als inversors.

Apel·lem a la responsabilitat social de l'equip de govern de l'Ajuntament per a què lluite amb tots els mitjans per a parar aquesta barbaritat. A hores d'ara ja no s'ha d'amagar el cap baix l'ala, ara cal donar la cara. Assumir les conseqüències de les decisions preses i rectificar en la mesura que es puga, si és que hi ha voluntat.

Añadir nuevo comentario

El contenido de este campo se mantiene privado y no se mostrará públicamente.

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
  • Las direcciones de correos electrónicos y páginas web se convierten en enlaces automáticamente.