Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló mostra la seua defensa del territori i la protecció dels interessos de la ciutadania davant la implantació de megaplantes fotovoltaiques

La Diputació Provincial de Castelló mostra la seua defensa del territori i la protecció dels interessos de la ciutadania. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i el diputat de Transició Energètica, José María Andrés, s'han reunit durant la vesprada d'este dijous amb entitats que rebutgen la implantació de megaplantes fotovoltaiques a la província.

La trobada ha comptat amb l'assistència de representants de Defensem les nostres arrels (Les Useres), Nostra Terra (Les Coves de Vinromà), Per un Cabanes Viu (Cabanes), La Terra Casa Nostra (Vilafamés), Junts Per La Terra (Vall d'Alba) i la Plataforma No a la MAT. La presidenta de la Diputació ha indicat als assistents que “la defensa del territori és un dels principals objectius marcat pel Govern Provincial en l'inici de la legislatura perquè el conjunt de la província continue avançat i continue generant oportunitats i desenvolupament”.

La dirigent provincial ha incidit en què “des de la Diputació de Castelló creiem en la compatibilitat de les energies renovables, la sostenibilitat mediambiental, l'ordenació del territori, el desenvolupament econòmic, però tot això des del consens i el diàleg amb tots els agents implicats”.

Durant la trobada, els representants provincials han traslladat a les associacions les accions previstes per part de la institució en defensa del territori i, com ha afegit el diputat José María Andrés, “la Diputació de Castelló anirà sempre de la mà dels ajuntaments i per ells reforçarem el nostre suport amb una línia d'ajudes encaminada a la protecció dels interessos de la ciutadania”. El diputat provincial ha avançat que la Diputació està ultimant les bases que regiran les ajudes dirigides als ajuntaments de la província per a la defensa del territori amb vista a sufragar despeses d'assessorament tècnic i/o legal en el procés d'al·legacions a projectes de plantes d'energia solar durant el present exercici. Estes ajudes sorgixen d'eixa escolta activa realitzades per part del Govern Provincial per a atendre les demandes i necessitats del conjunt del territori. Sobre aquest tema, la Diputació de Castelló ha mantingut diverses reunions amb ajuntaments i agents implicats en els megaprojectes que es volen instal·lar a la província, per a arreplegar les seues inquietuds i peticions i, així, poder marcar les accions de govern i posar a disposició els recursos necessaris per a poder defendre el present i el futur de la província i protegir el territori i els interessos del conjunt de la ciutadania.