Pasar al contenido principal

Un total de 55 persones han presentat les seues obres al I Concurs de Fotografia del Gal Maestrat Plana Alta

Un total de 55 persones han presentat les seues obres gràfiques per a participar en el I Concurs de Fotografia convocat pel Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. Aquestes persones han presentat més de 100 imatges dels diferents aspectes dels 24 municipis que integren el territori d'aquest GAL, entre els quals destaquen cultura, paisatges naturals, paisatges i elements patrimonials, festes, les seues gents, gastronomia i productes agroalimentaris autòctons, entre altres.

La setmana passada va finalitzar el termini per a presentar obres i participar en aquesta primera edició del Concurs de Fotografia convocat pel Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. L'objectiu d'aquest certamen és posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló.

La decisió del jurat es produirà a partir del divendres 7 d'octubre i es farà públic abans de la celebració del Dia Mundial de l'Orgull Rural, el 16 de novembre, amb l'objectiu de fer difusió màxima de les obres participants fins a aquesta data.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “ha sigut una sorpresa molt grata que tantes persones hagen presentat les seues obres per a participar en aquest concurs. No sols és bo perquè ens han mostrat tota la bellesa i singularitats que ofereixen els municipis del nostre territori, sinó que a més demostren un alt grau de compromís de la gent amb el territori rural. Cal tindre en compte que l'objectiu d'aquest concurs és potenciar els atractius de l'entorn rural i recopilar les imatges més boniques que visibilitzen la realitat dels nostres pobles. Volem transmetre il·lusió pel futur, autenticitat en la manera de viure dels nostres pobles, la seua bellesa paisatgística i, tot això, des dels més diversos punts de vista d'acord amb la creativitat de l'autor o l'autora”.

El lema d'aquest primer concurs ha sigut ‘L'estiu al meu poble’ i ha estat obert a totes les persones majors d'edat sense ser necessari que foren residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

Les fotos es publiquen amb l'etiqueta #lestiualmeupoble

A més, les fotografies han sigut originals, inèdites i no han sigut premiades en altres concursos fotogràfics ni estan pendents de resolució en cap altre. No s'han acceptat fotomuntatges, encara que sí que està permesa l'edició digital amb correccions de color, lluminositat, etc. En cas de dubtes, el jurat podrà sol·licitar a l'autor l'arxiu original per a la seua comprovació. Els participants es responsabilitzen totalment de ser els únics autors, que no existisquen drets a tercers, així com de tota reclamació per drets d'imatge sobre les obres presentades al concurs. A més, les obres participants podran ser utilitzades per a la realització de comunicacions del Grup d'Acció Local Leader i es publicaran amb l'etiqueta #lestiualmeupoble.

Les fotografies tenen un format JPEG i amb una grandària mínima de 1500 × 2300 píxels, un pes màxim de l'arxiu de 10 Mb amb almenys 200 píxels per polzada (p.p.p.) de resolució.

Es concedirà un primer premi dotat de 500 euros, un segon premi de 200 euros i un tercer premi de 100 euros. La data en la qual es farà efectiu el premi serà concretada per l'organització.

La decisió del jurat es produirà a partir del divendres 7 d'octubre i es farà públic abans de la celebració del Dia Mundial de l'Orgull Rural, el 16 de novembre, amb l'objectiu de fer difusió màxima de les obres participants fins a eixa data.

Es valoraran originalitat, qualitat i adequació al tema del concurs

L'elecció de les obres premiades es farà per valoració dels membres d'un jurat que es constituirà a aquest efecte: aquest seleccionarà un màxim de 30 obres finalistes, de les quals triarà les fotos premiades. Amb les fotos finalistes, el GAL podrà fer una exposició o difusió de les mateixes a través dels seus canals de xarxes socials, així com amb la resta de les obres participants. El jurat estarà format per membres de la Junta Directiva del Grup d'Acció Local i d'una representació d'artistes del territori.

Els criteris de valoració del jurat seran tres: originalitat de les fotografies; qualitat artística i tècnica de les fotografies; i adequació al tema de la categoria.