Pasar al contenido principal

Nules rebutja l'us del seu nom en la comercialització de mandarines de països tercers

L’Ajuntament de Nules ha tingut accés, mitjançant l’Associació Local de Llauradors, d’unes imatges en les quals s’aprecia com una cadena multinacional de locals de venda al detall i líder en el sector de l’alimentació al Regne Unit, ven clementines utilitzant el nom de Nules i amb origen de Sud-àfrica. Davant d’aquests fets, l’Ajuntament de Nules rebutja que s’utilitze el nom de la localitat per a enganyar el consumidor amb taronges i clementines procedents de tercers països.

“Es tracta d’un comerç d’Irlanda anomenat TECSO que és el tercer comerç minorista més gran del món amb locals en més de 12 països. Aquests fets suposen un clar frau en l’etiquetatge i que a més denota una falta de control efectiu per part de les autoritats competents, i la impunitat de comerços i distribució. Per aquest motiu instem les autoritats competents a portar a terme controls exhaustius i a investigar els fets”, explica l’alcalde de Nules, David García.

Així doncs, la Junta de Govern Local reunida aquesta setmana ha acordat rebutjar l’ús del nom de Nules per a enganyar el consumidor, instar les autoritats competents a dur controls efectius i una investigació del que ha succeït; i a notificar els acords al Ministeri d’Agricultura, a la Conselleria d’Agricultura, a la presidència de la Diputació Provincial de Castelló, a la subdelegada del Govern a Castelló, als eurodiputats espanyols i a les organitzacions agràries de LA UNIÓ de Llauradors i FEPAC-ASAJA.