Pasar al contenido principal

Nules aposta per l'energia fotovoltaica per a l'estalvi energètic

L’Ajuntament de Nules aposta per la sostenibilitat i les energies renovables, en aquest sentit des del consistori es vol instal·lar panells solars als sostres dels edificis municipals, i poder així proveir d’energia gratuïta als immobles amb titularitat municipal.

De fet, s’ha portat a terme un estudi per a conèixer la viabilitat d’aquest projecte per veure quins són els edificis més apropiats per a ser connectats a instal·lacions solars fotovoltaiques, mitjançant la modalitat d’autoconsum col·lectiu, que aconsegueixe el major estalvi energètic, de costs, i de beneficis mediambientals.

En concret, l’anàlisi ha tingut en compte 24 edificis de titularitat municipal amb potencial per a ubicar instal·lacions solars fotovoltaiques, de manera que de moment s’han seleccionat un total de tres ubicacions idònies com són el
magatzem municipal, la piscina municipal i el local multifuncional, amb la vinculació de 10 edificis municipals més a aquestes instal·lacions, així doncs “els primers anàlisis preveuen uns estalvis de 60.000 euros anuals per a les arques municipals que juntament amb les ajudes públiques s’estima un retorn de la inversió inferior a un any”, explica el regidor de Medi Ambient, César Estañol.

Amb tot, l’Ajuntament de Nules ja ha sol·licitat les ajudes destinades a aquestes instal·lacions emmarcades en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que gestiona la Generalitat Valenciana; i s’estan redactant també els projectes que permetran les licitacions públiques per a poder executar aquestes instal·lacions. De manera que, l’empresa encarregada de realitzar aquests anàlisis i tràmits és Su-Planeta-Solar, empresa especialitzada en la gestió i implementació de projectes solars fotovoltaics.

El regidor, César Estañol, assenyala, a més, que “és el primer pas per a que en el futur es puguen beneficiar d’aquestes instal·lacions, gràcies a la modalitat d’autoconsum col·lectiu, més consumidors del municipi”.